Política

Àngel Ros: “Confio que no hi hagi una sanció per als qui trenquin la disciplina de vot”

L'ex ja diputat del PSC assegura que ha deixat l'escó per “coherència ideològica” i perquè com a alcalde de Lleida “no puc estar permanentment en conflicte amb el meu partit”

La votació d'avui és “instrumental i simbòlica” i apostava per l'abstenció per “no votar en contra del dret a decidir”

L'alcalde de Lleida i ara ja exdiputat del PSC al Parlament de Catalunya, Àngel Ros, ha insistit aquest dijous que ha deixat l'escó per “coherència ideològica” -“no volia votar no contra el dret a decidir”- i perquè, com a alcalde, no “puc estar permanentment en conflicte amb el partit”. En una entrevista a RAC 1, Ros ha defensat l'abstenció i ha “esperat i confiat‘ que el PSC “no sancioni” els diputats que trenquin la disciplina de vot en una votació que considera “instrumental i simbòlica” que busca “pressionar el govern de Madrid perquè mogui fitxa”. “Espero i confio que no hi hagi una sanció pels que trenquin disciplina de vot”, ha assegurat.

Amb tot, Ros ha insistit que no pensa deixar el partit. “No abandono el partit perquè jo sóc socialista. És el meu partit. El partit és tan meu com els que esta n en el nucli més estricte del PSC”, ha afirmat de forma contundent.

Per aquest motiu, ha afirmat que seguirà treballant “per fer més plural el PSC” i perquè “la societat catalana s'hi vegi reflectida”, també amb la resta de diputats crítics que avui podrien votar “sí” o “abstenir-se”.

Ros ha explicat que ha defensat la via de l'abstenció perquè “no volia votar que no per no tenir un vot contrari a un exercici pel dret a decidir”, tot i assegurar que no veu clar la forma en què s'està duent a terme. I ha lamentat la “postura molt tancada” de la direcció del partit, “amb un blindatge del Consell Nacional” a l'hora de negar la possibilitat de l'abstenció.

“L'abstenció marca una equidistància amb el bloc que formen el PP i Ciutadans i una equidistància amb el bloc de la pregunta”, ha remarcat.

Per Ros, la votació sobre la sobirania catalana, del 23 de gener de l'any passat tenia una “fons polític” més important que la votació d'aquest dijous al Parlament, que demana utilitzar l'article 150.2 de la Constitució per reclamar el traspàs de competència i poder celebrar la consulta. “És una votació instrumental, tàctica i simbòlica per pressionar el govern de Madrid perquè mogui fitxa”, ha reiterat. I ha afegit: “El problema és la majoria absoluta del PP”.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia