Política

Camacho: “Avui s'inicia el camí per trencar Espanya”

La presidenta del PP avisa que Mariano Rajoy no acceptarà “xantatges o imposicions” i no permetrà el “trencament d'Espanya”

Camacho diu que el PP creu en la lliure autodeterminació dels pobles colonitzats, però Catalunya no és “la Índia, ni Kosovo ni Escòcia”

La presidenta del PP de Catalunya, Alícia Sánchez-Camacho, considera que aquest dijous al Parlament, que ha de decidir si es demana al Congrés dels Diputats que apliqui l'article 150.2 de la Constitució i traspassi a Catalunya la competència per organitzar referèndums, “s'inicia el camí per trencar Espanya”. I davant d'això, reclama “de manera solemne realisme, responsabilitat i seny per a la societat catalana”.

En el seu discurs, en el qual ha alternat el català i el castellà, ha assegurat que el debat que es planteja avui és el de la independència, “un debat antiquat i frustrant”, citant unes paraules del president del govern, Artur Mas, de l'any 2002.

Camacho ha avisat que els catalans no poden decidir sobre el futur d'Espanya, i que el president del govern espanyol, tot i que ha ofert “diàleg sincer i sense data de caducitat, no acceptarà xantatges o imposicions, i no permetrà mai el trencament d'Espanya”.

“Ens porten el dret a decidir que per a molts és l'obligació a renunciar perquè més del 60% dels catalans se senten tant catalans com espanyols i vostès els obliguen a renunciar a un d'aquests dos sentiments”, ha afirmat. La dirigent popular ha tornat així ha explicar que avui hi ha moltes famílies enfrontades, i “el que passa al PSC és l'exponent més clar”.

Dit això, ha argumentat que votaran no a la transferència de la competència per celebrar referèndums per cinc motius bàsics. “En primer lloc perquè la independència suposaria el major retrocés econòmic, social i polític de la història”. En segon lloc, perquè el PP no creu en el dret de determinació. “Creiem en la lliure autodeterminació dels pobles que han estat colonitzats. Però nosaltres no som la Índia, ni Kosovo ni Escòcia”.

També votaran en contra perquè, al seu entendre, “no hi ha consens electoral”. “Només 84 diputats estaran a favor de la consulta d'avui. No arriben a 90. Això no són les majories excepcionals. Vostès no representen a la majoria de la societat catalana”, ha sentenciat.

“A més -ha indicat Camacho- ja ho han decidit tot”. I, finalment, perquè el referèndum “és il·legal”. Segons la presidenta del PP de Catalunya, “la democràcia no és democràcia si no es basa en les lleis. El que vostès sol·liciten implica la decisió i el futur de tots els espanyols. La sobirania nacional ni es delega ni es transfereix. Decidir el futur d'Espanya no està a les seves mans”.

Camacho ha finalitzat el seu discurs etzibant a Mas que no es pot portar a Catalunya “a un carreró sense sortida”. “Tots junts som el poble d'Espanya. El futur de Catalunya el construïm tots i l'escrivim entre tots”, ha conclòs.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.