Política

Rajoy: “La Constitució és la millor garantia per avançar”

El president del govern espanyol, Mariano Rajoy, va aprofitar ahir l'acte de lliurament del premi europeu Carles V al president de la Comissió Europea, José Manuel Durão Barroso, per tornar a fer una defensa de la Constitució com a mirall del projecte europeu. Coincidint amb la votació al Parlament de la iniciativa per demanar el traspàs a Catalunya de les competències per celebrar una consulta, el president espanyol va presentar la carta magna com un text creat on hi cap tothom i que “constitueix la millor garantia per avançar i assolir la justícia, la prosperitat i el benestar material de tots els espanyols”.

En el seu discurs, i fent ús d'una citació de Fernando Passoa, Rajoy va parlar amb convenciment: “Si perseverem, des de la solidesa de les nostres conviccions i la fermesa dels nostres principis juntament amb la resta dels europeus, a ampliar els camins de la llibertat, la justícia, la cohesió i la solidaritat, els europeus tindrem davant un matí ple de dies blaus i assolellats, perquè ni el món ni nosaltres podrem prescindir del projecte d'integració europeu ni dels valors que encarna”. L'acte es va celebrar al monestir de Yuste, a Extremadura, i el va presidir el príncep Felip de Borbó.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia