Política

Homs avisa que el “problema” hi serà igual encara que el Congrés rebutgi el traspàs per fer la consulta

El conseller de la Presidència creu que els catalans votaran el 9-N tot i admetre que no es podrà firmar la convocatòria si es recórrer el marc legal

Explica que veu una “gran prudència” per part de la comunitat internacional, però que entenen que hi ha un problema i que s'ha d'abordar

El conseller de la Presidència, Francesc Homs, ha avisat que el “problema” hi serà igualment perquè “la voluntat de Catalunya continuarà encara que el PP i les Corts diguin ‘no'” al traspàs de la competència per convocar la consulta. En una entrevista a la Cadena Ser, Homs ha afirmat que creu que els catalans aniran a votar el pròxim 9 de novembre tot i que ha admès que si el govern espanyol recórrer el marc legal no es podrà signar la convocatòria de la consulta perquè seria il·legal. Tot i així, ha alertat que pretendre que el poble no sigui consultat és “missió impossible” perquè, segons Homs, es votarà “d'una manera o altra”.

Homs ha considerat que la llum verda de la mesa del Congrés per començar la tramitació de la proposició de llei del Parlament per demanar el traspàs de la competència per fer la consulta demostra que és una “iniciativa legal” , tal com també ha apuntat el portaveu de CiU al Congrés, Josep Antoni Duran i Lleida. “Els que diuen que és il·legal, ja em diran perquè s'ha admès a tràmit”, ha afegit per després insistir que es tracta d'una qüestió política.

Preguntat directament si el pròxim 9 de novembre els catalans aniran a votar, ha respost que creu que sí i ha afirmat que hi ha “diverses vies legals” per fer-ho. A més, ha recordat que el resultat de la consulta no té vinculació jurídica, és a dir, que no genera una nova situació jurídica i, en aquest sentit, ha exclamat: “Al final ens prohibiran fer enquestes!”

De tota manera, ha admès que en cas que un cop el govern espanyol recorri la Llei de consultes que aprovi el Parlament, seria il·legal firmar la convocatòria de la consulta i ha refermat que només es farà en base d'una marc legal.

Preguntat sobre les cartes que el president de la Generalitat, Artur Mas, ha enviat a líders europeus per explicar el procés català, Homs ha considerat que la seva resposta no ha estat “freda” i ha explicat que veu una “gran prudència” per part de la comunitat internacional i ha afegit que entenen que hi ha un problema i que s'ha d'abordar.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia