Política

L'ofensiva total

El PP obre a Barcelona el front decisiu de la seva batalla contra el sobiranisme

Els populars recuperen totes les consignes del seu discurs de la por

Mariano Rajoy tancarà aquest migdia les jornades

Camacho aprofita i fa mèrits davant la cúpula estatal del seu partit

En l'inici d'un any que també es considera decisiu des del govern espanyol, el PP va obrir ahir al Palau de Congressos de la Diagonal de Barcelona el que es podria considerar una ofensiva total contra el procés. Un atac que es desplegarà des de tots els fronts, aprofundint en el discurs de la por, eliminant les balances fiscals per estalviar “possibles motius de divorci polític o econòmic”, en paraules del ministre d'Hisenda, Cristóbal Montoro, i buscant els símils més terribles per convèncer els catalans de les maldats del sobiranisme.

Ahir, al començament de la convenció, els populars van deixar clar que van a totes i sense manies. Fins i tot van aprofitar la presència de María del Mar Blanco, presidenta de la Fundació de Víctimes del Terrorisme i germana del regidor d'Ermua assassinat per ETA el 1997, per comparar el procés per la independència amb l'ambient que es vivia al País Basc durant l'apogeu del grup armat. Ho va fer la presidenta del PP de Catalunya, Alícia Sánchez-Camacho, que va assegurar que els espanyolistes tenen avui problemes per viure normalment al Principat. “Són problemes diferents, però també patim”, va afirmar.

Sánchez-Camacho no va desaprofitar l'oportunitat de fer mèrits davant la cúpula estatal del seu partit. A María Dolores de Cospedal, per exemple, la va presentar com “la millor secretària general de la història del PP”. I a ella mateixa i al seu equip de confiança, com les persones que han fet possible que la delegació catalana dels populars s'entengui a meravella amb la del carrer Gènova. De Cospedal li va reconèixer els esforços –“el que feu a Catalunya no ha de ser fàcil”, va admetre– i li va dirigir alguns elogis que va semblar que emocionaven la presidenta dels populars catalans.

Les “veritats”

La intervenció de la secretària general, la més esperada del matí, va resultar un repàs exhaustiu dels diferents capítols d'aquest discurs de la por que el PP ha anat construint des que va començar el procés. Una Catalunya independent “naixeria en fallida i seria un país condemnat a la precarietat: fora de la Unió Europea, de l'euro, sense diners per pagar els seus treballadors ni per cobrir les necessitats bàsiques dels seus ciutadans”. De Cospedal va parlar de les pensions i de les factures dels proveïdors, i dels més de 32.000 milions d'euros que l'Estat ha traspassat a Catalunya a través del fons de liquiditat autonòmica (FLA). De Cospedal no es va referir, segurament perquè no venia al cas, als interessos del que no deixa de ser un préstec que s'ha de tornar a un interès del 5,6%. Tampoc va recordar els vint anys de retard quan es va referir a la gran inversió feta pel govern espanyol per connectar Barcelona i París amb el TAV. Ni tampoc els successius intents per imposar el corredor ferroviari central quan va destacar l'aposta de l'executiu pel mediterrani. Sí que es va recordar, com no podia ser de cap altra manera, d'acusar els sobiranistes de mentir amb unes tesis carregades de falsedats. I de dirigir duríssimes invectives a Artur Mas, al qual va tornar a acusar de “conduir Catalunya cap al precipici”.

La convenció popular va arrencar amb la participació de centenars de regidors, càrrecs de confiança i militants del partit a Catalunya. Mariano Rajoy, la tancarà aquest migdia.

A Catalunya s'ha pretès relegar, si no silenciar, que ETA ha estat un malson
Alberto Fernández Díaz
president del grup municipal del pp a barcelona
En aquesta convenció volem explicar que som molts els catalans que volem continuar sent espanyols
Jordi Cornet
secretari general del pp de catalunya
Qui digui que cal separar Espanya a cops de matxet és que no sap res ni d'Espanya ni de Catalunya
María Dolores de Cospedal
secretària general del pp
Som un partit que ha patit molt al País Basc. Ara també patim, tot i que diferent, amb l'exclusió i el rebuig social a Catalunya
Alícia Sánchez-Camacho
presidenta del pp a catalunya
Estem superant la crisi gràcies a la capacitat d'emprenedoria i creixement de Catalunya
Cristóbal Montoro
ministre d'hisenda
Amagar-se en entelèquies no garanteix la supervivència política ni la millora de cap país
Alberto Núñez Feijóo
president de galícia
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia