Política

Camacho assegura que Rajoy suspendrà l'autonomia si Mas convoca la consulta

La líder del PP de Catalunya acusa Artur Mas d'haver “enganyat a tothom”

La líder popular afirma que els ministeris tenen l'ordre “d'explicar la veritat” als catalans

La presidenta del PP de Catalunya, Alícia Sánchez-Camacho, ha assegurat aquest dimarts que si Artur Mas convoca la consulta sobiranista, Mariano Rajoy aplicarà l'article 155 de la Constitució, que contempla la suspensió de l'autonomia. En concret, en el programa Espejo Público d'Antena 3, la líder popular ha afirmat: “Si s'ha d'aplicar el 155, s'aplicarà, si alguns traspassen aquesta línia vermella. Mariano Rajoy assegura a tots els espanyols que Espanya no es trencarà”.

I és que, segons ha argumentat, el president del govern espanyol ha estat fins ara molt responsable, ja que ha aconseguit equilibrar dues coses: “Per una banda, no provocar als independentistes per no generar més incendis i, per l'altre, fermesa” en la unitat d'Espanya.

Alícia Sánchez-Camacho, ha aprofitat també per acusar Artur Mas de mentir quan assegura que el referèndum es farà de forma legal. “El senyor Mas ha enganyat a tothom. No s'autoritzarà mai un referèndum en Catalunya perquè els catalans no poden decidir pel tot. Els catalans no poden decidir el futur d'Espanya, l'hem de decidir entre tots els espanyols”, ha indicat. De fet, al seu entendre, després de la “fermesa i claredat” de les paraules de Mariano Rajoy el cap de setmana passat a Barcelona, “hauria de finalitzar el procés separatista”, donat que i Mas no pot seguir “enganyant i dient que dialogarà”.

La presidenta del PP català ha explicat a A3 que el pla de Rajoy per a Catalunya “no és un pla que s'expliqui d'avui per demà”. Així, Camacho ha dit que el president espanyol té com a prioritat la recuperació econòmica i aturar el procés català. Per això, “ha donat ordre a tots els ministeris d'explicar la veritat perquè els catalans tenen dret a conèixer la veritat”, ha sentenciat.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia