Política

Homs creu que el govern del PP no farà cap moviment sobre la consulta fins a les eleccions europees

El conseller de la Presidència considera que a UDC i ERC els ha pesat més la identitat de partit i per això no s'ha pogut elaborar una llista conjunta a les europees

El govern torna a demanar a Montoro que faciliti les dades perquè la Generalitat pugui calcular les balances fiscals

El conseller de la Presidència, Francesc Homs, ha pronosticat que el govern del PP no farà cap moviment sobre la consulta almenys fins a les eleccions europees del proper 25 de maig. Concretament, en declaracions a RAC1, ha argumentat que el PP “té moltes llaunes obertes, molts fronts obertes, i ara se centrarà a mirar de fer que les eleccions li vagin el millor possible”.

En qualsevol cas, ha descartat que el govern espanyol ofereixi una tercera via, perquè “en la seva estructura de plantejar les coses no es contempla”.

Homs, ha parlat també de la impossibilitat de configurar una llista conjunta per a les eleccions europees entre CDC, UDC i ERC i ho ha atribuït al fet que a aquestes dues últimes formacions “els ha pesat més la identitat de partit que fer una operació conjunta” a favor de la consulta. “A ERC i a UDC els ha pesat més la identitat de partit, que respecto, que fer una operació conjunta que implicava deixar el pes del partit una mica al marge”, ha lamentat.“No ha pogut ser, però tampoc passa res, no és un drama. Hagués estat un drama no arribar a un acord en la pregunta (del referèndum)”, ha precisat Homs.

Per altra banda, Homs ha tornat a demanar al ministre d'Hisenda que faciliti les dades perquè la Generalitat pugui calcular les balances fiscals, com va reclamar el conseller d'Economia divendres.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia