Política

la CRÒNICA

El govern explica a París el procés sobiranista

La delegació de la Generalitat a París va organitzar ahir un esmorzar per presentar la seva nova seu, i els motius –principalment econòmics– que han motivat el canvi. Tal com va explicar la delegada del govern a França, Maryse Olivé, la retallada de despeses amb la mudança ha estat d'un 40%, de 410.205 euros anuals pel lloguer d'un edifici al centre-oest de París, a 243.523 euros pel nou, al nord-oest.

Tot i donar les xifres curosament, el tema de la trobada va desviar-se ràpidament, ja que els periodistes, majoritàriament francesos, van preguntar amb insistència pel procés sobiranista. “És cert que les autoritats franceses són poc receptives i es basen en el que diu l'Estat espanyol”, va reconèixer la delegada, acompanyada pel director general de Relacions Exteriors del govern, Francesc de Paula Gambús, que va treure importància a l'escassa resposta diplomàtica rebuda fins ara. “Tothom té els seus interessos”, va resumir. D'altra banda, sobre què farà el govern si l'Estat continua l'enrocament actual, el responsable d'Exteriors va resistir-se a parlar d'una declaració unilateral, perquè, va dir, allunyaria el procés d'una arma clau, la “legitimitat” en cada pas que es faci, i va insistir així en la voluntat d'arribar a una consulta pactada amb Madrid. En aquest sentit, va contradir les opinions dels que veuen una Catalunya independent fora de la UE, i va assegurar que, “si fem les coses bé, pensem que la UE hi trobarà una solució”.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia