Política

Cospedal sosté que la FAES diu “en essència” el mateix que el govern espanyol i el PP sobre Catalunya

La dirigent popular afirma que la fundació pot expressar les seves idees amb “el llenguatge que li sembli bé”

La secretària general del PP, María Dolores de Cospedal, ha assegurat aquest dijous al matí que el govern espanyol i el Partit Popular comparteix “en essència” el contingut de l'informe de FAES amb un argumentari contra la independència de Catalunya. En declaracions a TVE, la dirigent popular considera que el document diu “exactament el mateix”, tot i que la forma d'expressar-ho per part de la FAES sigui “diferent”. Cospedal ha recordat que la FAES és una fundació i no representa el PP i que, per tant, possiblement la forma d'expressar aquesta idea sigui “diferent”. “No és el mateix un partit polític que una fundació d'estudis polítics que es pot permetre el llenguatge que li sembli bé”, ha afegit.

Aquest dimecres, es va conèixer el contingut de l'informe de la FAES amb un argumentari contra el projecte “populista” de la independència sota el títol '20 preguntes amb resposta sobre la secessió de Catalunya'.

L'estudi de la fundació vinculada al PP defensa que el procés català és il·legal i inconstitucional, nega que hi hagi motius històrics o greuges entre Espanya i Catalunya i alerta dels perills que suposaria una hipotètica independència resumint-ho en tres conceptes: “debilitat institucional, empobriment sever i aïllament internacional”. De fet, pronostica una caiguda d'entre el 19 i el 24% del PIB en els principals sectors, més de quatre vegades més del que ha baixat el PIB espanyol durant la crisi. “Fallida econòmica i social”, constata.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia