Política

La Diputació de Lleida aprova una declaració de suport al dret a decidir amb cinc vots a favor del PSC

El partit dóna llibertat de vot als diputats socialistes

Només un diputat del PSC i dos del PP s'hi pronuncien en contra

La Diputació de Lleida ha aprovat aquest dijous per àmplia majoria una declaració institucional de suport al dret a decidir i que insta els governs de la Generalitat i l'Estat a negociar la celebració d'una consulta d'autodeterminació a Catalunya. Els diputats de CiU, Convergència Democràtica Aranesa, ERC i cinc dels set socialistes s'han pronunciat a favor de la moció.

El PSC havia donat llibertat de vot i només el portaveu socialista i regidor de Balaguer, Miquel Aguilà, hi ha votat en contra, com també han fet els dos diputats del PP. En canvi, el regidor socialista de Tàrrega Joan Amézaga s'ha abstingut.

El president de la Diputació de Lleida, Joan Reñé, ha destacat els acords majoritaris de les forces del Parlament pel dret a decidir, per convocar la consulta i per demanar al Congrés espanyol la transferència a la Generalitat de la competència per convocar la consulta. A més, ha manifestat “el compromís de la Diputació amb la Generalitat i el Parlament de Catalunya, com a representants legítims del poble, perquè es garanteixi l'exercici del dret a decidir”.

Reñé ha celebrat que una part dels diputats del PSC “s'hagi afegit a la majoria dels diputats de la Diputació per fer possible que els ciutadans de Catalunya puguin manifestar a les urnes el que entenen que ha de ser el futur del nostre país”.

Enric Colom, un dels diputats socialistes que ha votat al costat de CiU i ERC, ha comentat en declaracions als mitjans de comunicació que no creu que la votació d'avui agreugi la crisi interna que viu el PSC per les discrepàncies des que fa dues setmanes tres diputats crítics trenquessin la disciplina de vot al Parlament.

El portaveu del PP a la institució, Salvador Puy, ha criticat que s'utilitzin les declaracions institucionals de la Diputació per “tractar temes en els quals no tots els grups hi estan d'acord”.

El ple de la corporació ha aprovat també una declaració institucional amb motiu de la commemoració del centenari de la Mancomunitat de Catalunya.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia