Política

Alexandre Puignau ha estat cessat per la Generalitat

El batlle de la població nord-catalana de les Cluses era responsable de Relacions Transfrontereres

Provinent de PS francès, havia estat nomenat directament per Artur Mas el juny del 2011

El nord-català Alexandre Puignau ha estat cessat del seu càrrec de responsable de Relacions Transfrontereres de la Generalitat de Catalunya. El cessament és efectiu des del 31 de gener, tal com apareix al DOGC (Diari Oficial de la Generalitat de Catalunya) en una resolució signada pel secretari general de Presidència, Jordi Vilajoana i Rovira, del 27 de gener.

Puignau és el batlle de la població fronterera de Les Cluses, militant de CDC de la Catalunya Nord, i havia estat nomenat directament per Artur Mas el mes de juny del 2011. Tenia al seu càrrec, entre altres funcions, el seguiment de l'activitat transfronterera amb l'Estat francès–en especial de l'Agrupació Europea de Cooperació Territorial (AECT)– i l'avaluació de les polítiques transfrontereres i projectes que es duen a terme entre la Catalunya del Nord i la Catalunya del Sud, així com de les polítiques que la Unió Europea desenvolupa en aquesta matèria.

Exercia a Perpinyà

Alexandre Puignau, de ciutadania francesa, és geògraf i urbanista, àmbits en què ha desenvolupat la seva carrera a la Catalunya Nord, tant des del sector privat com des del públic. Amb un màster en relacions transfrontereres per la Universitat de Perpinyà, Puignau exercia la seva responsabilitat des la Casa de la Generalitat a Perpinyà.

Provinent del PS francès

El responsable cessat havia arribat a la militància convergent provinent del partit socialista francès a la Catalunya del Nord. Havia estat director de gabinet de l'exbatlle socialista de Sant Esteve, Elie Puigmal, lloc que va abandonar per desavinences polítiques amb el batlle. Va ser, també, el director de la campanya electoral de la candidata socialista a les darreres eleccions municipals de Perpinyà, Jacqueline Amiel Donat. Quan fou nomenat pel president de la Generalitat era membre del consell executiu de Convergència Democràtica de Catalunya a la Catalunya Nord.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia