Política

El PP cau gairebé dos punts en intenció de vot mentre que el PSOE segueix estancat

Els populars guanyarien les eleccions generals amb una estimació del 32,1% dels vots, segons el CIS

CiU pujaria mig punt, fins al 3,4%, i ERC es manté amb el 2,5% dels sufragis

IU està estable amb l'11,3%, i UPD puja fins el 9,2%

El PP obtindria el 32,1% dels vots si avui se celebressin les eleccions generals, que suposa un descens d'1,9 punts respecte a la intenció de vot del mes d'octubre passat. Això suposa la seva pitjor dada en el baròmetre del Centre d'Investigacions Sociològiques (CIS), que té lloc a l'equador de la legislatura amb un resulta en què se situa 12 punts per sota del seu resultat a les generals del 2011. Pel que fa al PSOE es manté pràcticament igual, ja que aconseguiria el 26,6% dels sufragis, un 0,2 menys que en l'últim sondeig en intenció de vot.

El Baròmetre de gener del CIS, el primer amb intenció de vot des de l'anunci de la reforma de la llei d'avortament, situa Izquierda Unida en la tercera posició amb un suport estable de l'11,3% i darrere apareix UPD, que marca rècord amb un suport del 9,2%, dos punts més que a l'octubre (7,7%).

CiU puja mig punt fins al 3,4% dels vots, seguit d'ERC, que es queda igual que a l'octubre amb un 2,5%, i el PNB, amb un 1,5% -tres dècimes més- i Amaiur, amb un 1,2%, que es manté. Puja també mig punt Coalició Canaria, que passa del 0,5% a l'octubre a l'1% al gener, i Compromís-Equo, del 0,5% al 0,8% dels sufragis.

El BNG perdria suports, passaria de l'1,1% al 0,7%. Foro Asturias i Geroa Bai obtindria un 0,1% dels vots, mentre que en aquesta enquesta UPN no obtindria representació percentual.

El baròmetre indica que un 22,1% dels espanyols vol un Estat sense comunitats autònomes, i un 10,7% considera que els governs territorials haurien de tenir menys autonomia que l'actual.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia