Política

Homs preveu que tots els espanyols votin un canvi d'estatus de Catalunya

El portaveu del Govern remarca que la consulta obrirà un període de negociació amb l'Estat que pot comportar una modificació de la Constitució amb la conseqüent consulta arreu de l'Estat

Defineix Montoro com “una màquina de crear independentistes, més que ERC”

El conseller de la presidència i portaveu del Govern, Francesc Homs, ha admès aquest dijous la possibilitat que tots els espanyols acabin votant un canvi d'estatus de Catalunya si el resultat de la consulta d'autodeterminació i la negociació posterior amb l'Estat requereix una reforma de la Constitució.

En declaracions a la cadena Cope, Homs ha reiterat que la consulta per si sola no genera una situació jurídica nova, sinó que obre un període de negociació amb les institucions de l'Estat per veure com es canalitza aquest resultat i, si cal una reforma de la Constitució, una votació del conjunt dels espanyols.

Així, ha defensat que la consulta del 9 de novembre servirà per conèixer l'opinió dels catalans, però després caldria començar un procés de negociació que podria concloure en una modificació de la carta magna, fet que implicaria la celebració d'una votació a tots l'Estat.

D'altra banda, Homs ha definit el ministre d'Hisenda i Administracions Públiques, Cristóbal Montoro, com “una màquina de crear independentistes”, fins i tot “més que ERC”, ha dit.

Sense descartar altres escenaris, Homs ha assegurat que la voluntat és esgotar la legislatura i que el president de la Generalitat, Artur Mas, repeteixi com a candidat de CiU, encara que en tot cas això serà una decisió de Mas.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia