Política

El Pacte pel Dret a Decidir neix amb força a Badalona

Unes 65 entitats de procedències plurals se sumen a la iniciativa

Tots els exalcaldes també s'hi han adherit

Estan disposats a defensar que els ciutadans puguin votar tant a favor com en contra de la independència però que, per sobre de tot, es puguin expressar en unes urnes. Aquest és el missatge que comparteixen les 65 entitats que ahir van escenificar el naixement del Pacte Local pel Dret a Decidir de Badalona, en un acte que va omplir de gom a gom la sala d'actes del centre cívic de la Salut. Entitats d'orígens diversos i plurals, que parlen fins i tot diferents idiomes. També s'hi han adherit mig centenar d'exregidors de tots els colors polítics (fins i tot del PP) i els tres exalcaldes i l'exalcaldessa que té la ciutat. L'exalcaldessa socialista Maite Arqué és, de fet, qui presideix aquest pacte que ha coordinat Òmnium Cultural. Amb un emotiu discurs, Arqué es va declarar “cansada de reivindicar coses que ja havíem conquerit” i no va passar per alt que l'acord que ahir cristal·litzava “uneix catalans i catalanes, al marge de la llengua que parlin, del lloc de procedència o del barri on visquin”.

El president d'Òmnium a Badalona, Marcel Mauri, va agrair la generositat dels presents per aparcar sigles i “posar el que ens uneix per sobre de les diferències que ens puguin separar”. Durant l'acte, que va presentar el periodista Quim Morales, es van llegir frases popularitzades per famosos a favor del dret a decidir.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia