Política

CiU pregunta al ministre de l'Interior si la Guàrdia Civil identifica els veïns que pengen estelades al balcó

La federació també demana explicacions sobre la retirada de senyeres durant la final de la Copa del Rei de bàsquet

Josep Rull considera que seria un atac “extraordinàriament greu” a les llibertats públiques

CiU portarà al Congrés dels Diputats la polèmica pel presumpte control per part de la Guàrdia Civil dels ciutadans que pengen banderes estelades als seus balcons.

El secretari d'Organització de CDC, Josep Rull, ha anunciat aquest dilluns que el seu grup al Congrés interpel·larà el ministres de l'Interior, Jorge Fernández Díaz, per comprovar si és cert que la Guàrdia Civil està vigilant qui penja estelades al balcó a Sant Celoni, tal com han denunciat alguns veïns a l'Assemblea Nacional Catalana (ANC). La federació nacionalista ha registrat una bateria de preguntes a les Corts per demanar explicacions sobre aquesta qüestió i també per esbrinar si és cert que es van substituir senyeres per banderes espanyoles durant la final de la Copa del Rei de bàsquet, celebrada aquest diumenge a Màlaga.

En declaracions durant la roda de premsa posterior a l'executiva del partit, Rull ha assegurat que els agradaria creure que tot això no és cert, i per això prefereixen fer les preguntes parlamentàries corresponents. “La primera reacció és que no ens ho creiem, però davant del dubte, el primer és preguntar”, ha indicat.

“Trobaríem extraordinàriament greu que fos així i demanaríem responsabilitats si ens diguessin que la policia destina els seus esforços a determinar quina és l'opció ideològica expressada per cada ciutadà”, ha avançat.

El dirigent de CDC ha opinat que si s'acredités que aquestes dues situacions són certes significaria un “atac greu i inadmissible a les llibertats públiques”. “Demostraria que estem involucionant en molts aspectes vinculats amb els drets i llibertats públiques”, ha alertat.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia