Política

Duran nega que tingui la intenció de fer un anunci sobre el seu futur al congrés extraordinari d'UDC

El líder d'Unió assegura que donarà suport al text consensuat i que no ha afegit “ni una coma”

Defensa el vot contrari del seu partit a les iniciatives de PSOE i Esquerra Plural contra la llei de l'avortament

El president del comitè de govern d'UDC, Josep Antoni Duran i Lleida, ha desmentit que tingui la intenció de fer un anunci sobre el seu “futur compromís en la vida política” en el congrés que el partit democratacristià celebrarà el proper 22 de febrer per modificar els estatuts del partit.

“Hi ha qui pensa que faré algun tipus d'anunci sobre el meu futur compromís en la vida política. Lluny d'això, penso simplement a donar suport al text que consensuïn els ponents i els esmenats. I res més!”, assegura amb contundència en la seva última carta web als militants del partit davant dels rumors dels últims dies que apuntaven que podria fer un pas enrere.

Duran recorda que el congrés extraordinari té “l'únic objectiu de donar resposta des d'Unió a les demandes de regeneració política que la societat ens demanda” i dotar al partit d'una “Constitució que regeixi la vida interna del partit”. El dirigent d'UDC precisa que no ha aportat “ni una coma a la ponència i tampoc a les esmenes que s'han presentat”.

En aquesta línia, assenyala que al congrés “no hi caben altres protagonismes” a banda de la democràcia, la transparència i la participació. “Necessitem i necessitarem un partit amb més qualitat democràtica, més participatiu i més transparent, que al mateix temps garanteixi la seva governabilitat i estabilitat”, ha conclòs.

D'altra banda, Duran aprofita la seva carta web per defensar el vot contrari dels diputats de la seva formació a les iniciatives dels grups del PSOE i Esquerra Plural que demanaven la retirada de la reforma de la llei de l'avortament impulsada pel ministre de Justícia, Alberto Ruiz Garllardón.

El president del Comitè de Govern d'Unió recorda que al debat que va tenir lloc al Congrés dels Diputats no es votava la controvertida llei perquè aquesta encara no s'ha presentat. “No hi ha cap reforma a debatre simplement perquè no existeix. El que hem debatut és la proposta dels grups esmentats de retirar un informe”, precisa Duran.

I és que el líder d'Unió assegura que va votar en contra de “les propostes socialistes i comunistes” perquè, al seu parer, es tractava d'un “debat sobre la democràcia”, ja que entén que el govern espanyol té tot el dret a presentar un projecte de llei. “Senzillament, hem votat a favor de la democràcia, a favor que un govern tingui iniciativa legislativa com passa a qualsevol estat de dret”, sentencia.

Duran aprofita per qualificar de “vergonyós” el to del debat d'aquesta setmana i l'ha atribuït a un intent de treure “rèdits electorals” del “drama de l'avortament” de cara a les eleccions europees.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia