Política

Navarro reclama a Mas que “estigui més present a Catalunya i menys als mitjans europeus”

El líder socialista discrepa d'una nova reunió per fer de la consulta punt comú a les europees i aposta per la bilateral Estat-Generalitat

El primer secretari del PSC considera que el president del govern està “obsessionat” amb el ressò mediàtic

“Que estigui més present a Catalunya i menys als mitjans europeus”. Així ha valorat el primer secretari del PSC, Pere Navarro, l'article del president de la Generalitat, Artur Mas, publicat aquest cap de setmana en sis diaris internacionals. El líder socialista li ha aconsellat no estar “obsessionat” en el ressò mediàtic i que en canvi “viatgi i visiti més Catalunya” i les zones on, ha afirmat Navarro, s'han tancat escoles i hospitals i on els treballadors han perdut drets laborals.

D'altra banda, el primer secretar socialista considera que “reunions contínuament” sobre el dret a decidir no ajuden a trobar “solucions”. Per això ha insistit en tornar a convocar la comissió bilateral Estat-Generalitat.

“El president Mas ha d'aclarir-se, què vol i de quina manera”, ha insistit Navarro des de Vilafranca del Penedès en apel·lar un cop més a buscar “camins de diàleg” entre els governs català i espanyol per donar una “resposta” als catalans. Al mateix temps li demana que estigui “més motivat” per treballar per l'economia.

En aquest sentit i preguntat sobre l'article que el cap de l'executiu va publicar aquest cap dissabte a sis diaris europeus, Navarro ha respost que li “agradaria” que Mas estigués “més present a Catalunya i menys als mitjans europeus”. Aquesta és la manera, li ha recordat, de “saber quina és la realitat” del país i de conèixer “les necessitats dels catalans”. “El president en comptes d'estar tant obsessionat per Europa hauria de viatjar visitar més els llocs a Catalunya on es tanquen escoles públiques i plantes d'hospitals i on els treballadors tenen menys drets avui que quan ell va començar a ser president de la Generalitat”, ha etzibat en declaracions dels mitjans abans d'assistir a la Festa del Xató de Vilafranca del Penedès.

D'altra banda, Navarro s'ha desmarcat també de la convocatòria que el president Mas farà als partits que van acordar la data i la pregunta de la consulta -el PSC no n'era signant. “Estem veient continuament reunions per parlar sempre sobre el mateix tema, però cal buscar solucions” i la via que defensen els socialistes és convocar de nou la comissió bilateral Estat-Generalitat. És a dir, el punt de trobada “on s'ha de parlar de traspàs de competències, de millor finançament i de a possible celebració d'una consulta sobre el futur polític de Catalunya; menys reunions i més feina en positiu per assolir els objectius”, ha sentenciat.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia