Política

Els empresaris responen a Mas que no s'implicaran en el procés sobiranista i demanen diàleg

Els presidents de les patronals CEOE i Foment del Treball asseguren que es mantindran al marge del debat polític

Gay de Montellà reitera la seva aposta pel pacte fiscal i diu que la prioritat de la patronal és generar riquesa

Les patronals CEOE i Foment del Treball han descartat implicar-se en el procés sobiranista i han demanat diàleg. És la seva resposta a la petició que va fer el divendres passat el president de la Generalitat, Artur Mas, davant la plana major de l'empresariat català. “Els empresaris no estem per fer pactes polítics, estem perquè les empreses funcionin”, ha manifestat el president de la CEOE, Joan Rosell. De la seva banda, el president de Foment del Treball, Joaquim Gay de Montellà, ha reiterat la seva aposta pel pacte fiscal i ha dit que la prioritat de la patronal és generar riquesa. Rosell i Gay de Montellà han coincidit aquest dilluns en un acte a la seu de Foment del Treball.

“Ajudar sí, però involucrar-nos de manera total i absoluta no és el nostre objectiu”. Així s'ha manifestat aquest dilluns Joan Rosell, qui ha subratllat que l'economia necessita estabilitat política per sortir de la crisi. Mentrestant, Gay de Montellà ha demanat diàleg i estabilitat i ha insistit que la missió de la patronal catalana és “generar riquesa i crear ocupació” però no entrar en política.

En declaracions conjuntes a la premsa abans de participar en un acte a porta tancada, els màxims representants de les patronals han contestat així a Mas, qui va demanar als empresaris treballar “plegats” per aixecar l'economia, assegurar la cohesió social del país mitjançant polítiques públiques de l'estat del benestar i conduir el procés polític per decidir el futur de Catalunya.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia