Política

De Guindos defensa que a la UE “no es parla” de la independència de Catalunya perquè “és una hipòtesi no raonable”

El ministre d'Economia espanyol nega que Brussel·les estigui preocupada per la situació catalana

De Guindos assegura que “el camí a seguir” és el de “major integració i major col·laboració”

El ministre d'Economia espanyol, Luis de Guindos, ha negat aquest dimarts que la Unió Europea (UE) estigui preocupada per la possible independència de Catalunya i ha assegurat que “no es parla” del tema a Brussel·les. “Hi ha qüestions de les que no es parla perquè es considera que són hipòtesis que no són raonables”, ha sentenciat De Guindos abans de l'inici de la reunió de l'Ecofin. I és que, segons el ministre, a la Unió Europea se centren “en hipòtesis de major integració i major col·laboració”. “Aquest és el camí a seguir, és el que està fent Europa i per descomptat el que seguirà Espanya”, ha afegit.

Preguntat sobre si estava d'acord amb l'expresident espanyol, Felipe González, que va dir que la Unió Europea està espantada per la possibilitat de la independència, De Guindos ha contestat que a Brussel·les “no es parla” del tema. “No”, ha remarcat quan els periodistes li han demanat si havia notat “temors” durant les seves reunions. Per De Guindos, que és a Brussel·les per negociar el mecanisme únic de resolució bancària, els ministres europeus se centren en “hipòtesis de major integració i major col·laboració”.

Tot i els comentaris del president de la Comissió Europea, José Manuel Durao Barroso, sobre la independència de Catalunya i Escòcia i el seu encaix “molt difícil, si no impossible” amb la UE, el ministre espanyol ha remarcat que l'únic “camí” que ara es discuteix és el de la integració.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia