Política

Mas als empresaris: “No cal mullar-se públicament sobre el procés, simplement cal ser-hi”

El president diu que entén perfectament que determinades declaracions “poden perjudicar determinats interessos del dia a dia i l'economia a de protegir-se”

Avisa que el diàleg ha de ser sobre la consulta i que és millor “arriscar” que no fer res

Participa en un dinar

El president de la Generalitat, Artur Mas, ha intentat tranquil·litzar els empresaris assegurant que ell mai ha demanat un pronunciament explícit sobre la consulta, sinó que estiguin “al costat” dels processos majoritaris que hi ha en un país. Dir que l'economia no pot passar de la política, ha continuat, no vol dir que les organitzacions empresarials facin posicionaments públics. “No cal mullar-se públicament, simplement cal ser-hi”, ha argumentat. Sobre la reclamació de diàleg per part del món empresarial, Mas ha avisat que el diàleg “no pot ser de sords”, sinó que s'ha de centrar en la consulta. També ha defensat que és millor “arriscar” que no fer res per solucionar els problemes.

Mas ha participat aquest dimarts en un dinar organitzat per l'Associació per al Progrés de la Direcció (APD) i l'empresa Deloitte, en el marc d'unes jornades sobre reformes i eficiència del sector públic. El president ha aprofitat aquest auditori per aclarir que ell mai ha volgut demanar un pronunciament explícit del món empresarial a favor del procés, referint-se a l'acte de divendres a la seu del Banc Sabadell. “Vaig dir que el món econòmic tampoc ha de dir 'passo de la política'. Dir això no vol dir reclamar que les organitzacions empresarials es pronunciïn específicament sobre el procés obert a Catalunya”, ha argumentat en resposta a Emili Cuatrecases, president de l'APD i que prèviament havia demanat a Mas que entengués que els empresaris no es poden pronunciar sobre la consulta.

“No ho he reclamat mai, no m'ho heu sentit demanar mai. No cal pronunciar-se, simplement cal ser-hi. No cal mullar-se públicament”, ha insistit Mas, que ha dit que entén perfectament que determinades declaracions “poden perjudicar determinats interessos del dia a dia i l'economia a de protegir-se”. Ha afegit que si ho compren és precisament perquè ell ha estat “en els dos costats”, en el del govern i també en el de l'empresa privada.

Pel que fa al diàleg que reclamen la CEOE i Foment del Treball, Mas ha coincidit que és necessari, però ha advertit que demanar-ho “i res més no és suficient”. “Diàleg sobre què? Perquè si no acaba sent un diàleg de sords”, ha alertat. En aquest sentit, ha opinat que cal centrar-ho sobre la consulta, perquè és el que uneix una majoria de catalans, amb independència de l'opció que després votin en aquest hipotètic referèndum.

Mas ha defensat la necessitat de celebrar una consulta perquè “les enquestes estan bé, i les manifestacions millor”, però “és més fàcil comptar vots que comptar manifestants, i és més fàcil comptar vots que no pas fer prediccions a través d'enquestes”.

Si a això no se li dóna sortida, ha continuat, “el problema no desapareixerà”, i ha reivindicat l'actitud d'aquest govern, que ha decidit “arriscar-se” i intentar solucionar la situació en lloc de “no fer res”. “La situació actual pot ser encara més preocupant si no es fa res, donat el grau de mobilització que hi ha al país, que no pas arriscar a fer alguna cosa. Entre no fer res i no canviar la situació i no resoldre el problema i arriscar a fer alguna cosa, nosaltres hem optat per fer alguna cosa”, ha conclòs.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia