Política

L'ANC reuneix els partits pro consulta per pactar el programa de les europees

Primer contacte per consensuar un mateix punt que subratlli el caràcter “irrenunciable” del referèndum

ICV recela de la cimera proposada per Mas

L'Assemblea Nacional Catalana (ANC) i els partits favorables a la consulta van fer dilluns al vespre una primera reunió per debatre la possibilitat d'incorporar algun punt en comú sobre el referèndum en els respectius programes amb vista a les eleccions europees del mes de maig. La trobada, feta pública per l'ACN, va servir com a primera presa de contacte i perquè els partits coneguessin de primera mà la Declaració de Febrer, aprovada per l'entitat i que insta els partits a incloure en el programa el caràcter “irrenunciable” de la consulta.

A la reunió, que es va celebrar a la seu de l'ANC, hi van assistir Lluís Corominas (CDC), Benet Maimí (UDC), Cesc Iglesias (ERC), Núria Buenaventura (ICV) i Francesc Matas (EUiA), a més de representants d'entitats com ara Òmnium Cultural, el Ciemen i la Plataforma Pro Seleccions Catalanes. No hi va anar cap representant de la CUP, perquè aquesta formació no decidirà fins al 9 de març si concorre a les europees.

Durant la reunió, que es repetirà en les pròximes setmanes, la presidenta de l'ANC, Carme Forcadell, va transmetre als representants dels partits la seva decepció pel fet que no hi hagi hagut acord per articular una candidatura unitària.

La cimera de Mas, en l'aire

La proposta d'Artur Mas de convocar una cimera amb el mateix propòsit de consensuar un mateix punt programàtic amb vista a les europees ha topat amb els recels d'ICV. El coordinador nacional dels ecosocialistes, Joan Herrera, va reiterar diumenge el seu compromís amb la consulta, però va expressar els seus dubtes que la proposta de Mas amagui una voluntat de buscar imatges “de cara a la galeria”. Ahir el portaveu del govern, Francesc Homs, va negar aquesta possibilitat, però el cert és que el futur de la cimera, de moment, és incert.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia