Política

El Pacte Nacional pel Dret a Decidir es reuneix avui per avançar en l'estratègia

CiU, ERC, ICV-EUiA i la CUP volen que les entitats adherides ratifiquin la data i la pregunta

La primera reunió després de la seva constitució vol servir per dinamitzar el moviment

Els integrants del Pacte Nacional pel Dret a Decidir es tornaran a reunir aquest dimecres a les 12.30 hores al Parlament per avançar en l'estratègia a seguir, intercanviar opinions sobre com es desenvolupa el procés sobiranista català i veure com es pot dinamitzar. Es tracta de la segona trobada d'aquest òrgan -que aplega més de 1.500 entitats-, després de la que es va fer el juny del 2013, quan es va constituir, i a la qual van acudir més de 70 representants de més de 40 partits i associacions.

El mateix expresident del Parlament Joan Rigol, que va redactar el text del Pacte Nacional, va enviar a tots els assistents a la reunió unes pautes sobre com es pot mobilitzar, després de confiar que es pugui aprovar un document sobre aquesta qüestió a la seva conclusió.

El portaveu del govern, Francesc Homs, ha assegurat aquest dimarts que la Generalitat acudirà a la trobada amb voluntat d'acord i que el propòsit que es pretén és que les institucions, partits, sindicats, associacions i entitats cíviques que van rubricar el Pacte manifestin el seu compromís amb els valors democràtics, “en funció de les seves competències, idiosincràsia i responsabilitats”. L'objectiu és dinamitzar el moviment.

Com en l'anterior ocasió, el president de la Generalitat, Artur Mas, presidirà l'acte, acompanyat de la presidenta del Parlament, Núria de Gispert; l'alcalde de Barcelona, Xavier Trias; els presidents de la Diputació de Lleida, la Diputació de Barcelona, la de Girona i la de Tarragona, i altres representants del govern, com la vicepresidenta, Joana Ortega; el conseller de presidència, Francesc Homs, i el de Justícia, Germà Gordó. També han estat convocats els representants dels grups parlamentaris favorables a la celebració de la consulta -CiU, ERC, ICV-EUiA i la CUP-, i el PSC tornarà a absentar-s'hi, en discrepar del contingut de la trobada, a més de PP i C's.

Per a CiU, ERC, ICV-EUiA i la CUP, la segona reunió del Pacte Nacional pel Dret a Decidir hauria de servir perquè les entitats socials i econòmiques adherides al pacte ratifiquin la data i la pregunta de la consulta d'autodeterminació prevista pel 9 de novembre. Altres de les associacions que està previst que hi acudeixin són Pimec i Cecot, els sindicats CCOO, UGT, USOC, Unió de Pagesos, Associació Agrària de Joves Agricultors (Asaja) i Joves Agricultors i Ramaders de Catalunya (JARC), però no Foment del Treball, que ja va declinar assistir a la primera reunió.

També hi seran representades entitats com ara Òmnium Cultural, l'Associació de Municipis per la Independència (AMI) i la Assemblea Nacional Catalana (ANC), entre d'altres. Entre les entitats convocades hi ha institucions públiques i privades, així com associacions i entitats d'àmbit municipal, cultural, educatiu, comunicatiu, social, cívic, esportiu, empresarial i professional.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia