Política

Mariano Rajoy: “Ara toca abaixar impostos”

El president espanyol admet que ha augmentat impostos però ho ha justificat perquè “ningú es va trobar el país en la situació que me'l vaig trobar jo”

El portaveu adjunt de CiU, Josep Sánchez-Llibre, li recorda que sense rebaixa no hi pot haver estalvi ni ocupació

El president del govern espanyol, Mariano Rajoy, ha reiterat aquest dimecres durant la sessió de control del Congrés que el seu executiu “complirà” el seu compromís electoral i activarà la rebaixa d'impostos l'1 de gener del 2015. La rebaixa es farà a partir de les propostes de la comissió d'experts que ja treballa per al ministeri d'Hisenda, que quedaran plasmades en un projecte de llei a les Corts.

Segons Rajoy, el sistema tributari serà “més senzill que el d'ara, garantirà la suficiència per exercir les competències públiques, afavorirà el desenvolupament econòmic, protegirà les famílies i els discapacitats, i fomentarà l'estalvi”. Rajoy ha fet aquestes manifestacions en resposta a una pregunta del portaveu adjunt de CiU, Josep Sánchez-Llibre, que li ha recordat que és el president de la democràcia que més impostos ha pujat als ciutadans tot i haver promès en campanya que els baixaria. “Vostè ocupa el lloc de campió dels augments tributaris i ha posat en marxa una política fiscal confiscadora que perjudica les famílies, les classes mitjanes i les rendes baixes”, ha dit.

En aquest sentit ha demanat un “canvi radical” en la seva política tributària i fiscal amb una rebaixa de l'IRPF, l'IVA cultural, una política fiscal d'estalvi per a les famílies i una llei de mecenatge. “Des de CiU diem que ara toca abaixar impostos, perquè sense aquesta baixada d'impostos no hi haurà recuperació, consum, estalvi, ni ocupació, i desapareixeran les classes mitjanes”, ha conclòs.

Rajoy ha admès que ha augmentat impostos però l'ha justificat perquè “ningú es va trobar el país en la situació que me'l vaig trobar jo”. En aquest sentit ha insistit que el seu govern no ha augmentat els impostos als autònoms i emprenedors. En aquest marc ha assegurat que “coincideix amb CiU” en el fet que “ara toca abaixar impostos”.

Per aquest motiu, ha recordat, al juliol el consell de ministres va posar en marxa una comissió per a la reforma del sistema tributari espanyol. A finals del mes de febrer la comissió lliurarà l'informe i el govern espanyol farà un anàlisi i presentarà un projecte de llei a les Corts. L'objectiu, ha dit, és estimular la contractació, millorar la competitivitat, fer augmentar la recaptació i recolzar les famílies.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia