Política

sobiranisme

Primer pas del Pacte pel Dret a Decidir a Reus

El Teatre Bartrina de Reus va quedar petit ahir en el primer acte públic organitzat per les entitats i els partits fundadors del Pacte Nacional pel Dret a Decidir a Reus (Òmnium, ANC, CiU, ERC, ICV, EUiA, Ara Reus, SI, Reagrupament i NEC). La presidenta, Àngels Ollé, va estar acompanyada per altres membres del pacte del país.

c's

Cañas compara el procés amb el nazisme

El diputat de C's Jordi Cañas va tornar a comparar el procés català amb el nazisme. Aquest cop, va utilitzar un article del periodista Toni Soler en què es definia el federalisme com un exercici “de col·laboracionisme”. Cañas va publicar tres piulades a Twitter en què es preguntava si “els separatistes el castigaran com França va fer amb els col·laboracionistes del règim nazi”. El diputat de CDC, Josep Rull, li va respondre piulant: “O és un cínic o ha enfollit definitivament.”

REDACCIÓ

comptes

El TSJC rebutja el recurs d'ICV sobre el pressupost

El TSJC va rebutjar ahir el recurs contra la pròrroga del pressupost que ICV havia presentat a la justícia el passat mes de setembre. La sentencia argumenta que els ecosocialistes haurien d'haver recorregut als mecanismes que preveu el reglament del Parlament de Catalunya, i que en cas de no fructificar, recórrer al TC, però “en cap cas a la justícia ordinària”. El passat 5 de setembre, ICV va presentar un recurs de protecció jurisdiccional dels drets fonamentals.

REDACCIÓ

consultes

Entitats socials convoquen un multireferèndum

Una trentena d'entitats socials convocaran un multireferèndum per “tornar la decisió al poble” sobre qüestions d'interès públic. La iniciativa, que engloba causes tan dispars com el deute il·legítim o el control de l'energia, pretén saltar-se les “limitacions i humiliacions” que, segons ells, aplica la democràcia representativa. La CUP i ICV-EUIA, entre altres organitzacions, hi han donat suport, i es podrà votar per internet a partir del 23 d'abril i presencialment el 25 de maig.

REDACCIÓ

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia