Política

Duran deixa a Sedó la decisió de l'eurocandidat

Unió votarà avui el desbloqueig de la llista per a l'elecció dels membres de la direcció en el congrés de reforma d'estatuts

“El que ell digui és el que faré. Estic a la seva disposició.” Josep Antoni Duran i Lleida va deixar ahir a les mans de Salvador Sedó el seu possible relleu com a candidat d'Unió a les eleccions europees. Aquesta és la fórmula amb què el líder dels socialcristians ha previst resoldre el conflicte obert amb CDC per la incompatibilitat entre l'actual eurodiputat d'Unió i Ramon Tremosa, en qui CDC confia per encapçalar la coalició de CiU amb el PNB. El gest de supeditar la decisió a Sedó es podria interpretar com una escenificació de la possible sortida de l'eurodiputat. El comitè de govern resoldrà aquest matí si el director general de Relacions Exteriors del govern, Francesc Gambús, el relleva o no, tal com s'havia sospesat al partit. Segons Duran, la paraula de Sedó serà decisiva. Mentrestant, el president dels socialcristians en va lloar la trajectòria i va assegurar que està “a la seva disposició”. El consell nacional del partit ratificarà després la decisió del comitè de govern.

Més tard, en el congrés de reforma d'estatuts, Unió debatrà el desbloqueig de l'elecció dels membres de la direcció. Una de les esmenes que hi arriben vives és una proposta d'Unió de Joves perquè el màxim òrgan de decisió del partit pugui votar per separat els alts càrrecs del comitè de govern, començant pel de president, i que no es triïn amb llistes tancades com fins ara. També s'introduirà als estatuts la defensa de la “plena sobirania” de Catalunya.

LA XIFRA

775
esmenes
de tot el territori s'han presentat a la ponència que reforma els estatuts i que es tancarà avui.

El líder d'UDC veu CiU “a remolc” d'ERC

El president del comitè de govern d'Unió, Josep Antoni Duran i Lleida, va lamentar ahir que CiU vagi “a remolc” d'ERC a l'hora de prendre “decisions impositives” que, al seu criteri, perjudiquen les classes mitjanes. “Estem pressionant molt, massa!”, va exclamar. Segons Duran, de fet, els republicans també van “a remolc” d'ICV-EUiA, i el resultat d'aquesta espiral és que es posa en perill aquest sector de la població. També va carregar contra Mariano Rajoy perquè és el president que els ha carregat amb més impostos.

D'altra banda, en la seva carta-web setmanal, Duran també va expressar la seva “intuïció” que algun dirigent de CiU manté “contactes permanents” amb la xenòfoba Lliga Nord, i que en demanarà públicament la dimissió si en té la certesa. En una conferència sobre el futur d'Europa, Duran va advertir que, si Catalunya vol vincular el seu futur polític a la Unió Europea, ha de participar activament en les eleccions del 25 de maig per dir que “hi pertany”.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia