Política

Rigol demana a l'Estat que no bloquegi la consulta i l'afronti políticament

El coordinador del Pacte Nacional pel Dret a Decidir adverteix al govern espanyol que invocar “permanentment la Constitució” no resoldrà el conflicte

L'expresident del Parlament diu que UDC ”desitja la plena sobirania de Catalunya”

L'expresident del Parlament i actual coordinador del Pacte Nacional pel Dret a Decidir, Joan Rigol, ha demanat aquest diumenge al govern espanyol que “no bloquegi la consulta” sobiranista i “l'afronti políticament”, ja que “invocar permanentment la Constitució” no resoldrà el conflicte.

Segons ha indicat Joan Rigol en unes declaracions a Ràdio 4, el fet que el procés emprès a Catalunya per poder votar en la consulta del 9 de novembre continuï avançant, i que el pacte que ell coordina aglutini ja a unes 1.600 entitats “hauria de fer reflexionar” al govern espanyol.

Segons l'expresident del Parlament, “posar-se a bloquejar el procés és posar-se d'esquena a una gran part de la població de Catalunya, i el que cal fer és afrontar-lo políticament”, subratlla Joan Rigol.

En aquest punt, ha advertit que “no és suficient amb invocar permanentment una Constitució que sempre està interpretada sense possibilitat de dialogar” com a pretext per rebutjar la consulta, i ha reivindicat “una visió àmplia del país” que anteposi “el pluralisme i la convivència” per davant de “l'estricta obediència a unes lleis” interpretades de forma restrictiva. “Què més han de veure els de Madrid per adonar-se que el que demanem els catalans és decidir sobre el nostre futur?”, s'ha preguntat Rigol.

Sobre el congrés del seu partit, UDC, celebrat ahir, Joan Rigol ha apuntat que “Unió desitja la plena sobirania de Catalunya, perquè per ser confederal primer s'ha de ser lliure i poder decidir si et confederes o no”.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia