Política

Reding: “Hi ha tanta energia per lluita per la independència i sortir d'Espanya quan la solució és dins d'Espanya”

La vicepresidenta de la Comissió Europea insisteix que la solució al problema és “asseure's a dialogar sense línies vermelles”

Reitera que una Catalunya independent quedaria fora de la UE i que tardaria molt temps a tornar-hi a entrar

La vicepresidenta de la Comissió Europea, Viviane Reding, ha insistit aquest dimarts que la recepta per trobar una solució en el conflicte obert entre Catalunya i Espanya és “asseure's a dialogar sense línies vermelles”. “Em preocupa quan veig el que està succeint. Hi ha tanta energia per lluitar per la independència i sortir d'Espanya quan la solució està dins d'Espanya!”, ha afirmat en una entrevista a Catalunya Ràdio la vicepresidenta de la CE mantenint el discurs que Brussel·les repeteix des de fa temps i que també va expressar aquest diumenge en una conferència a Barcelona.

Reding ha insistit que Brussel·les no pot intervenir en aquesta qüestió ni en la reivindicació d'una consulta perquè és un tema intern i que la solució s'ha de trobar dins de l'Estat espanyol. “Em sento sota la pressió dels Tractats Europeus perquè són molt clars en aquest aspecte i estipulen que aquestes qüestions no són competència de la UE sinó que s'han de resoldre a escala nacional”. I ha reiterat: “Per favor necessitem una Catalunya forta i sòlida dins d'una Espanya forta i dins d'una Europa forta i sòlida”.

Sobre si una Catalunya independent quedaria fora de la UE, Reding ha tornat a recórrer als tractats. Si hi ha una “ruptura” dins d'un Estat membre i en surt un nou país, aquest “no serà membre de la UE, però ho pot esdevenir”. I ha avisat: “Però clar trigarà molt de temps, per això dic que seria millor trobar una solució entre l'Estat català i l'Estat espanyol”.

Reding ha insistit que el que pot fer és parlar amb els partits polítics catalans i espanyols perquè comencin a dialogar i resolguin el problema. “Cal començar un debat sòlid i espero que comenci ben aviat”, ha desitjat.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia