Política

Duran i Lleida detecta “cert apropament” de l'Estat per dialogar sobre el procés

Ramon Espadaler indica que la reflexió de Duran és fruit d'una conversa amb algun representant del govern espanyol

El president del Consell Nacional d'Unió avança que, per al seu partit, quedar dins o fora de la UE no és un tema menor

El portaveu de CiU al Congrés, Josep Antoni Duran i Lleida, ha detectat “cert apropament” de l'Estat per iniciar un diàleg al voltant del procés sobiranista que viu Catalunya. Si més no, així ho ha traslladat a dirigents del seu partit, com Ramon Espadaler, president del Consell Nacional d'Unió i portaveu adjunt de CiU al Parlament de Catalunya, que en declaracions a El Matí de Catalunya Ràdio ha avançat aquesta informació.

Segons Espadaler, Duran els ha explicat que tenia “algun tipus d'informació” sobre la possibilitat de recuperar cert punt de diàleg per part de l'Estat. “Si hi ha algun moviment, ja veurem quin contingut té. Més enllà que hi hagi algun indici, Duran no va ser més explícit”, ha relatat Espadaler, que ha precisat que la reflexió de Duran i Lleida és fruit d'una conversa amb algun representant del govern espanyol.

Espadaler ha relatat que en el congrés que el partit va celebrar dissabte es van concloure “uns bons estatuts, que era l'objectiu”. A més, però, ha detallat que es va reflexionar sobre quina era la posició d'Unió davant el procés i es va constatar que: “Estem radicalment compromesos amb la consulta, que el nostre model confederal és cosa de dos, i l'altre de moment no hi és ni se l'espera, i que cal tenir en compte les expectatives. Per a nosaltres, quedar dins o fora de la UE no és un tema menor. En el seu moment decidirem quina és la nostra posició”.

El líder democristià ha conclòs que a Unió estan preparats “per a qualsevol contingència però des del convenciment que el millor que ens pot passar és seguir units a CDC”. “Compartim de forma nítida el full de ruta del president Mas sobre el procés”, ha acabat.

En aquest context, Espadaler ha fet referència també a les paraules d'aquest cap de setmana de la vicepresidenta de la Comissió Europea, Viviane Reding, i ha remarcat que “no es pot desistir de la idea de l'Europa de les nacions”. Al seu entendre, és cert que els ciutadans se senten “allunyats de les institucions europees”, però cal treballar per l'apropament. En aquest sentit, el dirigent d'Unió considera un gest remarcable que Reding s'avingués a participar en el debat ciutadà. “Per ella seria més fàcil no fer-ho. De fet, no he vist mai a cap ministre espanyol posar-se davant els ciutadans per respondre preguntes”, ha sentenciat.

El president del Consell Nacional d'Unió ha apostat per preparar bé la campanya a les eleccions europees, “que serà complicada”, i ha insistit que el pitjor que podria passar “és que ens prenguéssim aquestes eleccions amb deixadesa”.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia