Política

Mas demana a Reding que miri Catalunya “com un aliat molt bo per construir l'Europa del futur”

El president de la Generalitat i la vicepresidenta de la CE coincideixen en la inauguració de les obres de l'Hospital de la Santa Creu i Sant Pau

El president de la Generalitat, Artur Mas, ha demanat aquest dilluns a la vicepresidenta de la Comissió Europea (CE), Viviane Reding, “mirar Catalunya com un aliat mot bo per construir l'Europa del futur”. El cap de l'executiu català ha fet aquestes declaracions en l'acte d'inauguració de les obres de rehabilitació de recinte modernistes de l'Hospital de la Santa Creu i Sant Pau, en el qual també hi ha participat Reding i la ministra de Foment, Ana Pastor. Mas ha ressaltat que Catalunya té una mentalitat europea i sempre ha defensat Europa i ha assegurat que Catalunya es “vol implicar” en la seva construcció.

Reding va instar aquest diumenge els governs català i espanyol a negociar perquè Catalunya es quedi dins l'estat. “Que es mantinguin junts, que comencin a negociar amb mentalitat oberta per trobar un acord que deixi Catalunya dins d'Espanya i una Espanya forta dins d'una Unió Europea federal i forta políticament”, va afirmar Reding en roda de premsa a Barcelona.

La vicepresidenta de la Comissió Europea ha manifestat en la seva intervenció inicial que les persones no poden créixer si obliden les seves arrels, però: “Si només ens mirem les arrels no podem fer créixer un arbre fort. S'han d'ajuntar les arrels i el creixement. Ho heu aconseguit aquí i estic molt orgullosa de que Europa en sigui part”. Mas ha contestat posteriorment que Catalunya “combina molt bé les arrels i el futur que hem de construir”.

Mas al final de la seva intervenció ha llançat un missatge a Reding en francès demanant mirar “Catalunya com un aliat molt bo per construir l'Europa del futur”. El president ha agraït a Reding el seu compromís amb la llengua catalana i ha destacat la seva sensibilitat. Així mateix, ha afirmat que Catalunya és un país “absolutament viu” amb un moviment associatiu i polític “extremadament dinàmics”. Mas ha remarcat que aquest país es vol implicar en la construcció de “l'Europa que també volem”.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia