Política

El PSC demanarà “una solució federal” al Congrés i no detalla si presentarà una resolució per la consulta

Niubó avança que el seu partit apostarà “per apel·lar al diàleg” junt als socialistes espanyols al debat de l'estat de la nació

El PSC encara el debat sobre l'estat de la nació que se celebra aquesta setmana al Congrés dels diputats amb la mirada posada en “l'apel·lació al diàleg” entre Catalunya i Espanya. La secretària de Política Europea del PSC, Esther Niubó, ha assegurat que el seu partit compartirà amb el PSOE l'estratègia i aposta per reclamar “una solució federal” per a l'Estat com a base de la resolució del conflicte. Amb tot, la dirigent socialista ha assegurat que fins al dimecres mantenen oberta la proposta de resolució que volen presentar al respecte i que, de moment, no poden detallar si pretenen fer alguna referència a la consulta acordada que defensa el PSC i rebutja el PSOE.

“Estem segurs que Catalunya serà una part fonamental d'aquest debat de l'estat de la nació”. Amb aquestes paraules, Niubó ha volgut remarcar que el PSC és conscient que la qüestió catalana serà una peça clau aquests dies al Congrés. Però tot i això, la seva estratègia passa per sumar-se a la resta del grup socialista de l'Estat i apostar “per apel·lar a la necessitat de diàleg i defensar una solució federal a través d'una proposta de resolució”.

Malgrat això, preguntada per si el PSC es planteja incloure en aquesta o altra proposta alguna referència a la consulta “legal i acordada” que reclama el partit de Pere Navarro, Esther Niubó ha explicat que tot està encara obert i que el text no es concretarà “fins a última hora”. “Ja es valorarà, no tinc més informació”, s'ha excusat la dirigent socialista.

El PSC té ara sobre la taula aquesta qüestió, junt un any després d'aquell 26 de febrer on els socialistes catalans van votar per primer cop diferent als del PSOE en reclamar l'obertura d'una negociació per facilitar una consulta. Aquell episodi va acabar amb l'obertura d'una forta crisi entre PSC i PSOE, i amb Carme Chacón evitant la votació absentant-se del Congrés.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia