Política

Crítics del PSC amenacen de fer llistes al marge

Uns quaranta dirigents gironins es plantegen anar per lliure a les municipals

Volen fermesa en el dret a decidir

Dirigents crítics del PSC a les comarques gironines amenacen de fer llistes al marge del partit per a les eleccions municipals del maig de l'any vinent. Uns quaranta representants del món local volen que el primer secretari de la federació gironina del partit, Juli Fernández, defensi amb més claredat i fermesa el dret a decidir. Fernàndez va carregar ahir amb duresa contra els impulsors de la iniciativa.

Una trobada a Girona, divendres passat, ha elevat la tensió dins del PSC a les comarques gironines. Hi havia una quarantena de representants del partit a Sant Feliu de Guíxols, Roses, Pals, Sant Joan de les Abadesses, Lloret de Mar i Santa Coloma de Farners, entre d'altres municipi, “preocupats per la deriva que ha pres el partit, que fa que no sigui majoritari”, afirma la portaveu socialista a Girona, Pia Bosch. A la trobada, també hi eren l'exconseller Joan Manel Del Pozo i l'exalcaldessa de Roses Magda Casamitjana.

Pia Bosch explica que la reunió de Girona no busca la confrontació, igual que assenyala la diputada i exconsellera Marina Geli, ara arraconada per la direcció. De tota manera, la quarantena de dirigents crítics, alguns dels quals del grup Avancem, no han descartat presentar-se per lliure en les municipals del 2015.

Geli explica que volen reunir-se amb Fernández per “estrènyer el camp d'acció” del PSC. “És urgent reconstruir la unitat del socialisme”, hi afegeix l'exconsellera.

LA FRASE

Vam fer una reunió que no era per dividir. Però el partit ha pres una deriva que fa que no sigui majoritari
Pia Bosch
Portaveu del psc a girona

Fernández: “Si tenen un projecte nou, que marxin”

El primer secretari del PSC a les comarques gironines, Juli Fernández, va criticar ahir la voluntat dels dirigents crítics del partit de fer llistes alternatives el 2015. Per Fernández, “si [aquests dirigents] tenen un projecte nou i alternatiu al cap, que el facin, però fora del PSC. Com a mínim, pels 1.200 militants que tenim a la demarcació”.

Fernández, alcalde de Palafrugell, considera que la reunió de divendres a Girona, de la qual no tenia constància, és un error. “S'equivoquen els que volen exercir pressions per camins equivocats”, va afirmar en una nota de premsa del partit.

El primer secretari de les comarques gironines diu que ara “cal normalitzar les coses i no pressionar i fer projectes. L'espai nacional i d'esquerres s'ha mogut, però la solució no passa per amenaces”. Fernández diu que és partidari que es faci la consulta del 9 de novembre, però discrepa de les formes de CiU i ERC. “Les presses són el pitjor”.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia