Política

El Govern veu “absurd” el debat legal sobre la consulta perquè la Constitució no posa “línies vermelles” al diàleg

Homs defensa que “l'epicentre” de la decisió sobre Catalunya estigui en mans del poble català

El conseller de la Presidència, Francesc Homs, ha considerat aquest dimarts “absurd” el debat sobre la legalitat de la consulta que planteja Catalunya perquè la Constitució espanyola, ha subratllat, “permet parlar de tot” i no posa cap límit al diàleg. “Si la pròpia Constitució no posa cap límit des del punt de vista del contingut, per què el govern espanyol l'hi posa? Per què no s'ha de poder parlar de tot? S'ha de poder parlar de tot sense línies vermelles”, ha reivindicat en roda de premsa després del discurs en el Debat de l'Estat de la Nació del president espanyol, Mariano Rajoy. Homs ha defensat que “l'epicentre” de la decisió sobre Catalunya estigui en mans del poble català.

En roda de premsa després de la reunió del Consell Executiu, Homs ha confessat que no havia pogut seguir el discurs de Rajoy, però ha fet una valoració fent-se seves les paraules de la vicepresidenta de la Comissió Europea, Viviane Reding, que va cridar a dialogar sense línies vermelles. En aquest punt, ha reivindicat la pròpia Constitució, i ha remarcat que altres textos d'altres països impedeixen plantejar reformes, però el text espanyol, en canvi, parla de democràcia procedimental i estableix que tot es pot plantejar.

És per això que ha considerat “un punt absurd” el debat sobre la legalitat, perquè “Constitució espanyola en mà, a Espanya no hi ha línies vermelles i s'ha de poder parlar de tot”. “I això és doctrina contrastable del propi TC”, ha reblat.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia