Política

Bosch a Rajoy: “Desperti, surti del món de Matrix i digui què pensa fer en relació amb Catalunya?”

El portaveu d'ERC al Congrés retreu al president espanyol l'immobilisme en què es troba davant la consulta i l'insta a fer una “oferta” per seduir els catalans

L'adverteix que la consulta es farà el 9-N i que si no fa res el 10 de novembre es “despertarà amb la República Catalana”

El portaveu d'ERC al Congrés, Alfred Bosch,ha acusat el president espanyol d'estar adormit i li ha reclamat que es “desperti” per veure “el món real”. “Comptaré fins a tres i vostè obrirà els ulls: 1, 2 3. Desperti senyor Rajoy!”. Bosch li ha demanat que “surti del món de Matrix” i que “baixi a la Terra”. “Desperti i digui què farà en relació a Catalunya”, ha reclamat Bosch, criticant l'immobilisme en què es troba sobre la consulta. També li ha demanat saber quin “disbarat pensa fer” per impedir que se celebri el pròxim 9 de novembre. I l'ha advertit que si no fa res, es despertarà l'endemà, el dia 10, i veurà que “la República Catalana estava allà”.

Bosch ha retret al president espanyol que demani “diàleg” tot assegurant que és “molt difícil dialogar amb una pedra”. I li ha preguntat “quina oferta farà als catalans” i “com ens pensa seduir”?. “No hi ha pitjor Rajoy que el que no vol veure i el que no vol escoltar”, li ha retret, tot assegurant que la consulta es farà el 9 de novembre, tal com està previst. “Sabem el que volem, tenim voluntat ètica” i en aquest moment ha volgut enviar un missatge als “espanyols” per deixar clar que “aixafar la voluntat democràtica de Catalunya porta a degradar la democràcia, mentre que acceptar la voluntat democràtica dels catalans porta a consagrar la democràcia a Espanya”. I ha instat els espanyols a ser, un cop Catalunya sigui independent, bons veïns i a tenir una relació “de respecte entre iguals”, tot assegurant que “mai serem esclaus del poder”. “Sempre serem amics i residents en la igualtat”, ha afirmat.

Bosch ha acabat la seva intervenció en català assegurant als catalans que “el 9 de novembre votarem”.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia