Política

Mas parlarà amb els grups que defensen la consulta abans de convocar eleccions anticipades

El president de la Generalitat es compromet a “consultar” els partits que treballen a favor del dret a decidir l'avançament electoral si l'Estat impedeix el referèndum

El president de la Generalitat, Artur Mas, s'ha compromès aquest dimecres al Parlament a “consultar” totes les formacions que donen suport a la consulta (ERC, ICV-EUiA, CUP i CiU) abans de convocar eleccions anticipades, que serien plebiscitària si l'Estat impedeix la celebració del referèndum del pròxim 9 de novembre.

En resposta a una pregunta d'Albert Rivera sobre si hi haurà eleccions anticipades o no, Mas ha reiterat que la prioritat és celebrar la consulta el pròxim 9 de novembre, tal com està previst i pactat amb ERC, ICV-EUiA, la CUP i CiU. Mas ha reiterat que “finalment a través d'algun mecanisme el poble de Catalunya s'acabarà expressant” a les urnes i ha remarcat que “jo convocaré eleccions d'acord amb les lleis” i com a màxim al 2016, que és quan acaba la legislatura. Ha estat en aquest moment quan el president de la Generalitat ha afirmat: “Abans de decidir la convocatòria d'eleccions consultaré a tots els partits que donen suport a la consulta. I puc no fer-ho, però ho faré”.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia