Política

política

Veray es queda sola al Congrés amb un altre no de l'N-II

Va ser l'única diputada gironina de l'hemicicle que ahir va votar en contra d'una proposta de CiU i el PSC que reclamava la priorització de les obres de desdoblament i el traspàs de l'aeroport

La diputada gironina del PP al Congrés dels Diputats Concepció Veray va votar ahir en contra d'una resolució de CiU i del PSC en què se subratllava la importància del desdoblament de l'N-II i es reclamava el traspàs de l'aeroport de Girona a la Generalitat. Veray va ser l'única diputada gironina que va votar en contra d'aquesta iniciativa, que va obtenir el vistiplau de la resta de diputats gironins al Congrés. El convergent Jordi Xuclà va insistir que la pinya que han fet CiU, el PSC i ERC demostra la necessitat d'executar el desdoblament dels trams pendents d'N-II. “Girona és el territori de l'Estat que menys quilòmetres té d'autovia i on el desdoblament de l'N-II és desesperadament lent”, va exposar Jordi Xuclà, de CiU.

Àlex Sáez, del PSC, va manifestar ahir que els resultats de la votació de la proposta posava novament en relleu “la nul·la sensibilitat del PP” envers els temes gironins. Segons va raonar, a l'hora de votar qüestions relacionades amb el territori, els diputats gironins dels diferents partits fan front comú i voten en un mateix sentit. “Però aquest front comú topa sempre amb el revés del PP”, va declarar el diputat socialista.

Per la seva banda, Veray va acusar ahir Sáez “de cinisme i d'oportunisme polític” i va recordar que “després de set anys de govern del PSOE, les obres de desdoblament de l'N-II van estar aturades i avui estan en marxa un altre cop”. “No donar suport a la proposta no és negar-se a desdoblar l'N-II, com es pretén traslladar des de l'oposició”, va raonar la diputada del PP, que va destacar la tasca que duu a terme el govern del PP per millorar l'N-II a través del pla dissenyat per millorar-ne la seguretat i la capacitat. La proposta en qüestió es va votar ahir durant el debat de política general a Madrid.

La iniciativa de la proposta de resolució era de CiU, tot i que a través d'una transaccional, també la va signar el grup socialista. Fent referència a les comarques gironines, la iniciativa posava el focus en tres punts. Insistia en la necessitat de desdoblar l'N-II de punta a punta de la demarcació, és a dir, “des de Tordera fins a la Jonquera”. El text també reclamava reprogramar i executar les obres del futur eix pirinenc (N-260). Per acabar, la proposta instava el govern estatal a traspassar a la Generalitat la gestió de l'aeroport Girona-Costa Brava.

LA FRASE

És ofensiu per als gironins que els que van tenir el territori abandonat durant anys ara prometen que ho farien tot
Concepció Veray (PP)
El PP ha tornat a demostrar la seva nul·la sensibilitat envers els temes que afecten el territori de la demarcació
Àlex Sáez (PSC)
Girona és el territori de l'Estat que menys quilòmetres té d'autovia, només per darrere de Ceuta i Melilla
Jordi Xuclà (CiU)
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia