Política

Ernest Maragall, número dos a la llista d'ERC per les europees

Esquerra i NEC arriben a un acord de col·laboració amb “la voluntat d'ampliar i sumar un ampli consens de l'esquerra”

La candidatura estarà encapçalada per Josep Maria Terricabras

L'exdirigent del PSC Ernest i actual líder de Nova Esquerra Catalana (NEC), Ernest Maragall, serà el número dos a la llista que presentarà ERC en les properes eleccions europees, segons ha acordat aquest dilluns a la tarda l'executiva de la formació republicana. La candidatura estarà encapçalada per Josep Maria Terricabras.

Les converses entre ERC i NEC es van intensificar a finals de la setmana passada per arribar a un “acord de col·laboració” que pretén anar molt més enllà de les eleccions europees amb “la voluntat d'ampliar i sumar un ampli consens de l'esquerra”. El pacte se sustenta en dos eixos: “La justícia social i el dret irrenunciable dels ciutadans catalans a decidir el futur del país, explicitat en la consulta del 9 de novembre”.

Maragall, un dels exdirigents socialistes més crítics amb el rumb de l'actual direcció i que va abandonar la militància, se sumarà d'aquesta manera a la llista d'ERC, que també manté converses amb l'exdiputat del PSC-CpC Toni Comín, amb l'objectiu d'“ampliar i enfortir el projecte d'esquerra nacional”.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia