Política

Zarzalejos, de la FAES: “Catalunya no és una nació”

El secretari general de la fundació del PP afirma que “el dret a decidir no existeix com a tal i no està recollit enlloc”

Assegura que definir la data i la pregunta de la consulta “combina molt malament amb la voluntat de diàleg” i justifica la negativa de Rajoy al diàleg quan ja hi ha “un final predeterminat”

El secretari general de la Fundació FAES, Javier Zarzalejos, ha assegurat aquest dijous que “el dret a decidir no existeix com a tal i no està recollit enlloc”. El dirigent del laboratori d'idees del PP que presideix José María Aznar considera que és impossible que el govern espanyol dialogui amb el català quan s'ha decidit de forma “unilateral” la data i la pregunta de la consulta. “S'estan produint un conjunt d'accions unilaterals que es combinen molt malament amb la voluntat de diàleg”, ha assegurat Zarzalejos en una entrevista a Catalunya Ràdio.

Zarzalejos ha recordat que el govern espanyol sempre ha estat obert al diàleg però “dins la llei” i ha acusat el govern català d'impedir el diàleg concretant la data i la pregunta . “Això té molt poc de diàleg”, ha insistit, tot considerant que això fa impossible aquest diàleg perquè “té un final predeterminat”.

Zarzalejos, que considera que Catalunya “no és una nació sinó un subjecte polític”, considera que encara està vigent el consens de l'article dos de la Constitució (que parla de l'Espanya indivisible), en què es “defensa el consens històric que va obrir la porta a la transformació de l'Estat reconeixent la singularitat del país”. “És una marca que no serem capaços de superar en el futur”, ha assegurat.

Zarzalejos ha criticat que des de Catalunya no es parli dels “costos socials i cívics” que suposa un procés independentista , que considera és un procés “d'estrangerització”.

També ha considerat que “l'Espanya ens roba” és una “gran troballa propagandística”.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia