Política

Cas Manga

Suport, amb matisos, a la gestió del Consell Comarcal

L'alcalde de Blanes i el primer tinent d'alcalde d'Arbúcies insisteixen a exigir responsabilitats i informació

El president del Consell manté que s'ha girat full i que la gestió ara és “impecable”

Els alcaldes de la comarca de la Selva es van reunir ahir a Caldes per tractar, entre altres temes, l'esclat del cas Manga i com afecta el Consell Comarcal de la Selva, que presideix l'alcalde de Caldes de Malavella, Salvador Balliu. Després de la reunió, a porta tancada i sense tècnics, els alcaldes van posar per a una foto de família en la qual faltaven algunes cares, com ara les dels alcaldes de Blanes, Josep Marigó, i Arbúcies, Pere Garriga. Marigó va assistir a la reunió però va marxar abans d'hora, mentre que Garriga no hi va anar, i va delegar l'afer en el primer tinent d'alcalde, Jaume Salmerón. Els que faltaven a la foto van ser, precisament, els més crítics, malgrat que el to general va ser de suport unànime a la gestió de Salvador Balliu al capdavant del Consell.

I és que per més que Balliu insisteixi que no pot impartir justícia i que, per tant, caldrà veure com evoluciona el cas abans de prendre cap mesura respecte dels funcionaris implicats en el cas, des de Blanes i Arbúcies es demanava un pas més. Per Salmerón, però, els polítics han de prendre decisions que no necessàriament impliquen esperar una sentència judicial. “El sumari ha posat de manifest pràctiques que no són correctes, i els polítics hem de fer un pas més”, va dir. Precisament, el ple d'Arbúcies va aprovar fa uns dies una moció per reclamar més informació al Consell, ja que es van perdonar multes i tributs a gent d'Arbúcies. També es va reclamar en la moció que els partits apartin “els que estan implicats” en el cas. Un d'ells seria l'actual gerent del Consell, Joan Burjachs, “que segueix sent càrrec de confiança”.

Josep Marigó va voler reconèixer la feina que fa Balliu, “perquè li toca liderar un procés difícil i complex”, però va insistir a demanar explicacions de Burjachs i del tècnic de recaptació imputat, Joan Carles Feliu, una reunió que encara no té data. Marigó vol informació del cas dels exàmens filtrats per a una plaça de funcionari a Blanes (que depenia del Consell), que apunten a la implicació de Joan Burjachs. “Fa la impressió que tothom feia el que volia, jo almenys vull explicacions, i més tenint en compte que el gerent és un càrrec tècnic i polític”, va dir. “El Consell té tot el meu suport, però una cosa no impedeix l'altra, i hi ha coses que s'han d'aclarir”, hi va afegir. També vol saber quins eren els favors que suposadament Burjachs (que havia estat regidor de CiU a Blanes) devia a la persona a qui presumptament va passar l'examen. Malgrat tot, Marigó va reiterar la seva confiança en el Consell, sobretot ara. “És més segur que mai, perquè actuaran amb més peus de plom que mai”, va dir.

LES FRASES

El sumari ha posat de manifest coses que no són correctes, els polítics hem de fer un pas més
Jaume Salmerón
tinent d'alcalde d'arbúcies
Vull explicacions, i més tenint en compte que el càrrec de gerent és tècnic i polític
Josep Marigó
alcalde d'Arbúcies
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia