Política

judicial

Multa de 1.500 euros a Fuertes per injúries a l'alcalde de Lloret

El portaveu del Millor va titllar Romà Codina de “gàngster” i “mafiós” durant un ple

Presentarà recurs

El jutge de pau de Lloret de Mar, Darwin Austrich, ha interposat una multa de 1.500 euros a Marc Fuertes, portaveu del Moviment Independent de Lloret (Millor), per injúries a Romà Codina (CiU), alcalde de la ciutat, per haver-lo titllat de “gàngster” i “mafiós”. En el judici, celebrat el 27 de febrer, Codina demanava una multa de 6.000 euros a Fuertes, que demanava l'absolució.

“Hi pot haver discrepàncies polítiques, però mai es pot passar la línia de l'insult i les injúries”, va explicar ahir Codina, en conèixer-se la sentència. L'alcalde va assegurar que apel·lant a “la llibertat d'expressió es pot defensar qualsevol idea, però mai passar a l'insult”, i va sentenciar: “Hi ha una línia que no es pot passar.”

Fuertes hi recorrerà

Fuertes, per la seva banda, va anunciar ahir que recorrerà contra la sentència i va emmarcar les seves paraules en la llibertat d'expressió. “Hi recorrerem en contra perquè a en Darwin [el jutge de pau] li va gros”, va dir Fuertes, que hi va afegir: “Nosaltres simplement informàvem de les actuacions poc democràtiques que està fent l'alcalde.” El cap de l'oposició va considerar que no se l'hauria de sentenciar perquè ho va dir durant un ple.

LA DATA

04.03.13
Es va celebrar
el ple municipal de Lloret en què Fuertes va titllar l'alcalde Codina de “gàngster” i “mafiós”.

Un ple amb molta tensió en el marc del cas Clotilde

“Vostès ja són uns corruptes.” “La màfia no són els russos, sinó vostès; són els veritables mafiosos d'aquest Ajuntament.” “Han convertit aquest Ajuntament en una maquinària de corrupció.” “Senyor Codina, sincerament, vostè és un gàngster i un mafiós.” Aquestes són algunes de les frases que Marc Fuertes (Millor) va dirigir a l'alcalde Romà Codina i al grup de CiU en el ple municipal del 4 de març de l'any passat. Una sessió amb molta tensió, celebrada dies després de l'esclat del cas Clotilde. Fuertes responia així respecte a una presumpta trucada telefònica intervinguda per la Guàrdia Civil en què Codina es referiria a ell com a “fill de puta” i a Valls com a “desgraciat”.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia