Política

Marta Rovira: “El 9 de novembre votarem”

La secretària general d'ERC adverteix que no es farà una consulta “especulativa, que ningú s'equivoqui, decidirem el futur polític del nostre país”

Rovira explica que ja hi ha algunes veus a Europa que fan saber al govern espanyol que no entenen la seva posició davant el referèndum

La secretària general d'ERC, Marta Rovira, ha tornat a remarcar aquest dilluns que “el proper 9 de novembre els catalans anirem a votar”, encara que el govern espanyol s'hagi posicionat formalment en contra de la consulta en un document enviat al Congrés. “Els partits catalans tenim un mandat democràtic dels ciutadans: Un 80% els ciutadans de Catalunya van demanar en les eleccions del 25 de novembre del 2012 a les institucions catalanes que convoquessin un referèndum”.

Per tant, “el 9 de novembre votarem, el govern espanyol no podrà impedir que posem l'urna davant dels ciutadans”, ha sentenciat Rovira en declaracions a Els Matins de TV3. I ha afegit: “Ara mateix no se'ns acudeix com se'ns pot impedir. Tenim un mandat democràtic i ningú el pot obstaculitzar. No parlarem d'altres plans. El pla és votar. No hi ha alternativa”.

A més, la secretària general d'ERC ha volgut deixar clar que el 9 de novembre “no farem una consulta especulativa, que ningú no s'equivoqui, decidirem el futur polític del nostre país”. En aquest sentit, ha insistit: “Catalunya és sobirana per prendre les seves decisions, la independència la declarem, no la demanarem a ningú”.

Rovira ha explicat que ja hi ha algunes veus a Europa que fan saber al govern espanyol que no entenen la seva posició davant el referèndum sobiranista. “Creixen els missatges d'incomprensió a Europa de perquè se'ns nega el vot”, ha dit. Així, al seu entendre, una vegada que els catalans “haguem guanyant la independència, tindrem al nostre costat les institucions internacionals. Confio que no serà molt diferent a altres casos que hi ha hagut recentment. Però, que ningú esperi un suport internacional per la independència de Catalunya abans que l'haguem guanyat”.

Per a Rovira, “és una oportunitat única que tenim a les nostres mans per construir un nou país. No se'ns acudeix un 2015, un 2016, d'involució, de pèrdua de drets i autonomia”.

En aquest context ha argumentat que l'objectiu que tenen és que ERC sigui una plataforma per anar ampliant la majoria social per guanyar la consulta el 9 de novembre. “Estem en un moment històric, clau en el nostre país. D'aquí nou mesos els ciutadans de Catalunya poden decidir en quin país volen viure. I ERC aquesta partida té moltes ganes de jugar-la i evidentment des de l'àmbit de les esquerres”, ha apuntat Rovira.

Dit això, la dirigent republicana també ha volgut explicar que des del partit es treballa amb “la ‘E' d'Esquerra plantada al front des del primer dia d'aquesta legislatura”. Així, ha detallat que un 71% del pressupost de la Generalitat són partides socials. “Hem fet tot el possible per reduir el patiment”, ha assegurat, tot i que ha admès que la política social del govern de la Generalitat es pot millorar aquesta setmana en el ple monogràfic del Parlament de Catalunya.

Finalment, Rovira ha indicat que ERC treballa amb vocació de país, no de partit. “Volem que tot allò que fem sigui per eixamplar la majoria social a favor de la consulta”, ha sentenciat.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia