Política

Margallo: “Una Catalunya independent vagaria per l'espai sense reconeixemen internacional”

El ministre espanyol d'Exteriors assegura que el nou estat quedaria exclòs de la Unió Europea “pels segles dels segles”

Recorda als independentistes que Abkhàzia i Ossètia del sud estan en una espècie de “llimbs jurídic” i només són reconeguts per un grapat de països

El ministre d'Afers Estrangers i de Cooperació, José Manuel García-Margallo, ha advertit avui que una declaració unilateral d'independència (DUI) condemnaria Catalunya “a vagar per l'espai sense reconeixement i a quedar exclosa de la Unió Europea (UE) pels segles dels segles”.

El titular espanyol d'Exteriors ha fet aquestes declaracions en el col·loqui posterior a la presentació del viceprimer ministre i ministre d'Economia i Desenvolupament Sostenible de Geòrgia, Giorgi Kvirikashvili, en un esmorzar organitzat pel Nova Economia Fòrum.

El cap de la diplomàcia espanyola ha recomanat als independentistes catalans que extreguin “lliçons” de la secessió unilateral dels territoris georgians d'Abkhàzia i Ossètia del Sud, als quals, ha afegit, només reconeixen Rússia, Veneçuela, Nicaragua i “tres micropaïsos del Pacífic”.

Segons ell, aquests dos exterritoris de la Unió Soviètica estan en una espècie de “llimbs jurídic” que els impediria, si tinguessin un problema de deute públic, tenir accés al Fons Monetari Internacional i a altres organitzacions internacionals.

García-Margallo ha reconegut que la possibilitat d'una DUI “preocupa molt” el govern espanyol, però ha emfatitzat que si aquesta es fes realitat, seria “especialment greu” per a Catalunya.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia