Política

Laia Bonet renuncia a ocupar l'escó de Jaume Collboni al Parlament

La candidata a les primàries del PSC a Barcelona argumenta que no vol “cap ombra de dubte” sobre la seva determinació de ser l'alcaldable socialista

Assegura que en cas de derrota tampoc acceptarà tornar al Parlament

La candidata a les primàries del PSC a l'alcaldia de Barcelona Laia Bonet ha anunciat aquest dimarts al matí que renuncia a ocupar l'escó que el seu company de partit i també aspirant a alcaldable del PSC Jaume Collboni va deixar vacant ahir.

“En aquests moments, en què tinc l'opció de prendre l'escó després de la renúncia d'un company de llista i adversari electoral, he decidit no ocupar aquest escó”, ha explicat en una carta oberta publicada al seu blog titulada Tot per Barcelona.

Tot i que admet que la seva presència al Parlament com a candidata socialista afavoriria els objectius electorals i polítics del partit, Bonet afirma en la nota que no vol “cap ombra de dubte” sobre la seva “determinació de guanyar aquestes primàries” ni tampoc sobre la seva “dedicació present i futura”. “No especulo ni busco xarxes de seguretat. Tot per Barcelona. El futur és ara”, argumenta la candidata a les primàries del PSC.

La dirigent socialista afirma que no pren la decisió “per emulació ni per competència electoral” i recorda que ha dit diverses vegades que, si perd, no marxarà i seguirà. En aquest sentit, ha precisat que, en cas de no guanyar les primàries, tampoc aspiraria a l'escó.

“No crec que tothom pugui dir el mateix. Però si no obtingués la confiança dels ciutadans en unes urnes directes com són les primàries, no estaria disposada a mantenir un escó de representació al Parlament”, ha sentenciat.

Bonet destaca que fins ara era l'única dels seus rivals a les primàries que no tenia “cap càrrec polític ni cobrava sou institucional” i la seva única dedicació professional era a la universitat. “He arribat fins aquí sense aquesta cobertura ni visibilitat. Però hem demostrat que també es pot fer política i servir als teus ideals sense la presència institucional”.

Finalment, s'ha mostrat “confiada i molt animada” amb les properes eleccions primàries. En aquest sentit, ha vaticinat que “guanyarà el canvi perquè és el que vol la majoria del nostres militants, simpatitzants i votants. I molts ciutadans progressistes”.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia