Política

El govern restitueix el greuge del fons local a 107 pobles

Els municipis havien quedat fora de la convocatòria inicial i Governació ha afegit 52,6 milions als 37,5 previstos

Els ànims tornen a estar calmats. El govern va anunciar ahir que els 107 municipis catalans que havien quedat fora de la convocatòria d'ajuts a través del fons de cooperació local ingressaran les subvencions en tres anualitats, començant per la del 2014 i fins al 2016. El conseller de la Presidència, Francesc Homs, va explicar ahir que s'afegeixen 52,6 milions al programa per als consistoris i 3,5 per als consells comarcals.

A finals d'any el Departament de Governació va fer públic el llistat d'ajuts que marginava sobretot les grans ciutats. L'argument era que és una època de restriccions pressupostàries i que havia tingut en compte l'increment que ha representat, per a la majoria d'ajuntaments de Catalunya, la participació en els ingressos de l'Estat durant l'exercici 2013 i en relació amb la del 2012. Amb caràcter general, els ajuntaments rebrien la diferència entre l'import del fons atorgat el 2012 i l'increment dels ingressos de l'Estat. Si no hi havia hagut increment, rebrien la totalitat del fons del 2012. En canvi, els municipis en què l'increment en concepte d'ingressos de l'Estat superi l'import del fons del 2012 no percebran cap import de l'any 2013. Això, juntament amb la disminució de la partida –37,5 milions– provocava l'exclusió del centenar de consistoris.

A causa del malestar que va provocar la mesura entre els ajuntaments i les entitats municipalistes, la vicepresidenta, Joana Ortega, va anunciar que finalment s'incrementaria la partida per al programa. Així, finalment, als 37,5 milions previstos s'hi han afegit els 52,6 que es van aprovar ahir.

LA XIFRA

90,2
milions d'euros
es destinaran finalment al programa del fons de cooperació local per finançar tots els ajuntaments.
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia