Política

Comiat de Rouco amb el seu to més apocalíptic

El cardenal de Madrid plega de la Conferència Episcopal Espanyola i alerta de la “possible ruptura de la unitat d'Espanya”

Blázquez, el favorit per rellevar-lo

L'últim discurs del cardenal arquebisbe de Madrid, Antonio María Rouco Varela, com a president de la Conferència Episcopal Espanyola (CEE) es va convertir en un avís sobre el perill de ruptura que viu l'Estat espanyol a conseqüència del procés sobiranista català. El diagnòstic de Rouco Varela és que l'Estat espanyol té greus problemes d'identitat als quals s'ha d'afegir l'amenaça de “possibles ruptures insolidàries”. “La situació no és fàcil”, va sentenciar.

En l'obertura de l'assemblea plenària que ha d'escollir el seu relleu, el president de la CEE es va remetre a la declaració impulsada l'octubre del 2012 en què s'afirmava que “no són moralment acceptables” aquelles propostes polítiques “encaminades a la desintegració unilateral de la unitat cultural i política d'Espanya”. Rouco Varela va alertar de “l'agreujament” en els últims temps de la situació sobre “la possible ruptura de la unitat d'Espanya”. No és l'únic perill del qual va avisar. També va fer referència a la crisi econòmica i a “la greu crisi religiosa, moral i cultural”, que, al seu parer, es viu a l'Estat espanyol, on el discurs públic és “més aviat pobre” i impregnat del “relativisme i emotivisme”.

La posició de Rouco Varela contrasta amb la prudència exposada pel secretari d'estat del Vaticà, Pietro Parolin, que, tal com recollia el diari digital Catalunyareligio.cat, en una entrevista a Vatican Insider, va assegurar: “La Santa Seu no ha de prendre una posició sobre aquest punt. És una qüestió política.”

Família i matrimoni

En el seu últim discurs, Rouco Varela també va fer una aferrissada defensa del matrimoni i de la família, que va assegurar que l'Església ha de protegir quan “no són reconeguts ni protegits per la societat ni per les lleis de manera adequada”. Després de la votació de tempteig d'ahir a la tarda, avui s'hauria de saber qui serà el nou president de la Conferència Episcopal els pròxims tres anys.

El principal candidat és l'arquebisbe Ricardo Blázquez, de Valladolid, que ja va ocupar aquest lloc entre els dos “regnats” de Rouco, del 2005 al 2008. “Se li deu”, diuen alguns experts. Altres candidats amb números són Carlos Osoro, arquebisbe de València, de qui diuen que és prudent i bon comunicador i que s'assembla al papa Francesc, fins i tot físicament, i el castrense Juan del Río, considerat “aperturista”.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia