Política

Margallo: “No existeix, a cap país del món, un dret absolut a votar”

El ministre d'Afers Estrangers i de Cooperació considera que Catalunya “juga amb foc” en el procés sobiranista

El cap de la diplomàcia espanyola insisteix que una Catalunya independent “s'autoexclouria” de la UE i que hauria de posar-se “a la cua” per a la seva adhesió

El ministre d'Afers Estrangers i de Cooperació, José Manuel García-Margallo, ha afirmat aquest dimecres que la Generalitat “està jugant amb foc” en el procés sobiranista, ja que el fet que una Catalunya independent es quedaria fora de la UE i de la comunitat internacional “no és literatura”. Així, en declaracions a la Cadena Cope, García-Margallo ha assegurat que totes les constitucions escrites -llevat de l'etíop- reconeixen el principi de integritat territorial, i que “no existeix, a cap país del món, un dret absolut a votar”. Segons ha dit Margallo: “Tot el dret a vot té uns límits”.

El cap de la diplomàcia espanyola ha insistit que una Catalunya independent “s'autoexclouria” de la Unió Europea i que hauria de posar-se “a la cua” per a la seva adhesió.  “Intentar ignorar-ho és confondre l'opinió publica”, ha apuntat, abans de reconèixer que sí que podria conservar l'euro però que ho farien “com l'Equador té el dòlar”. 

“No tindrien accés al Banc Central Europeu, estarien fora del marc de decisions. Si jo fos financer a Catalunya m'ho faria mirar”, ha subratllat, abans d'afirmar que la que més patiria en un procés així seria aquesta comunitat autònoma. 

El ministre ha dit que la imatge d'Espanya és “bona” i que aquest assumpte no està influint internacionalment. “Aquesta batalla l'estem guanyant i estem plantant sense cap complex”, ha afegit.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia