Política

Rivera acusa el govern de construir un Estat amb una mà i “destruir l'estat del benestar” amb l'altra

El líder de Ciutadans exigeix a Mas que no culpi als altres perquè té les “principals competències” en benestar

Retreu a Rajoy que afirmi que la crisi ja s'ha superat quan encara hi ha un 25% d'atur

El president de Ciutadans (Cs), Albert Rivera, ha acusat el president de la Generalitat de voler construir un estat català independent a costa de “destruir” l'estat del benestar. Rivera ha reclamat al govern que assumeixi la responsabilitat davant la situació de pobresa a Catalunya perquè té “les principals competències” en matèria de benestar.

En la seva intervenció aquest dimecres al ple monogràfic sobre pobresa al Parlament, el líder de Cs ha afirmat que “la prioritat absoluta del govern és construir un Estat amb una mà i destruir l'estat del benestar amb l'altra”, I de pas, “descompondre Espanya”, ha afegit.

En aquest context, ha avisat que la solució no vindrà de la “divisió” ni de la “confrontació” amb l'Estat. I és que segons ell, Catalunya i Espanya tenen un futur més solvent i pròsper unides que no separades.

Després que Mas hagi defensat que el seu govern està “despullat d'instruments” per fer front a la pobresa, Rivera ha lamentat que l'estratègia del president continuï sent la de “culpar tots els altres” dels mals de Catalunya en lloc d'assumir les seves responsabilitats. Tot i que ha admès que la Generalitat no té tots els instruments per combatre una crisi que és global, el diputat de Cs ha considerat que el govern té “les principals competències” que afecten el benestar social, com l'educació, la sanitat i l'habitatge, i no les està utilitzant per oferir solucions als ciutadans.

A més, ha recordat que CiU ha governat durant 26 anys i, per tant, no pot dir que no té res a veure amb el que passa a Catalunya.

Al llarg de la seva intervenció, Rivera ha lamentat que s'hagi produït la “descomposició de les classes mitjanes” i ha assegurat que la pobresa té molt a veure amb la gestió dels recursos i amb les polítiques econòmiques. De fet, ha assenyalat la pujada d'impostos i al reducció de les ajudes a les famílies com un dels factors que han contribuït a aquesta situació. “És la tempesta perfecta perquè si seguim així la pobresa no serà conjuntural sinó estructural” i és el “caldo perfecte” perquè les classes mitjanes es desmembrin, ha alertat. Per il·lustrar aquesta situació ha recordat que “hi ha gent que està treballant i són pobres, autònoms que generen llocs de treball i estan fins al coll”.

Rivera ha presentat l'educació com la “palanca” per canviar el futur i s'ha mostrat molt crític amb les polítiques del govern en aquest àmbit. En concret, ha acusat l'executiu de Mas de “carregar-se” aquesta palanca i ha demanat que vegin els diners que es destinen a educació com una inversió i no com una despesa.

Rivera ha carregat també contra Mariano Rajoy per dir que la crisi ja s'ha superat a Espanya, quan encara hi ha aquestes xifres de pobresa. “No sé a quin planeta viu. No podem vendre eufòria quan tenim un 25% d'espanyols sense feina”, ha sentenciat. Segons ell, això “és una falta de respecte” a molts catalans i espanyols i ha opinat que el president espanyol necessita tenir més “empatia, respecte, sensibilitat i solucions”.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia