Política

Mas a Camacho: “Com vol fer una consulta popular sense urnes?”

El president de la Generalitat garanteix que el pròxim 9 de novembre hi haurà les urnes necessàries

Acusa la líder del PP català d'erigir-se “com la portaveu” del Tribunal Constitucional i presuposar la prohibició de la llei de consultes que encara s'està tramitant al Parlament

El president de la Generalitat, Artur Mas, ha assegurat durant la sessió de control al Parlament que el 9 de novembre hi haurà les urnes necessàries per fer la consulta. Mas ho ha afirmat en resposta a una pregunta recriminatòria de la presidenta del PP, Alícia Sánchez-Camacho, que li ha preguntat si “facilitaria les urnes perquè els catalans vagin a votar”. “Com vol vostè que no posem les urnes si hem de fer una consulta?”, li ha preguntat el president Mas. Després, Camacho ha afirmat que el Govern no té competències per repartir les urnes. Mas li ha recordat la diferència entre referèndum i consulta i també que a través del Congrés els partits catalans han reclamat el traspàs de competència per convocar referèndums. Si la resposta és negativa, es convocarà una consulta popular per saber l'opinió dels catalans sobre el seu futur. “Com es fa una consulta popular sense urnes?”, ha reiterat.

Mas també ha acusat Camacho de erigir-se com a “portaveu” del Tribunal Constitucional en afirmar que la llei de consultes serà anul·lada pel tribunal. “És gravíssim!”, ha assegurat el president. “Com pot dir que es prohibirà una llei que pot aprovar aquest Parlament?”, s'ha preguntat Mas. “Qui és vostè per parlar en nom del TC?”.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia