Política

La participació en el referèndum de Crimea arriba al 64%

La comissió electoral anuncia que 970.019 persones ja han dipositat el seu vot a les urnes en el referèndum sobre l'annexió de la península a Rússia

El resultat no es farà públic fins demà de forma oficial

La participació en el referèndum que se celebra aquest diumenge a Crimea sobre l'annexió a Rússia de la península ja arriba al 64%, segons ha anunciat el president de la Comissió electoral per a la consulta, Mikhaïl Malishev. La dada correspon a les 15.00, hora local (13.00 GMT), set hores després d'obrir-se els col·legis. “Fins ara, han votat 970.019 persones, fet que suposa el 63,97%”, ha afirmat Malishev.

Les autoritats locals, que han fet obertament campanya per l'opció d'unir-se a Rússia, esperen que més del 70% dels crimeans participi en la consulta que ha estat condemnada per Kíev i Occident, però està recolzada per Moscou.

A Simferopol, capital de Crimea, desenes de persones han fet cua molt abans de l'obertura dels col·legis per exercir el seu dret al sufragi, majoritàriament a favor de l'ingrés a la Federació Russa. Un milió i mig de ciutadans de la península estan cridats a les urnes, tot i que la minoria tàrtara, un 12%de la població, ha decidit boicotejar la consulta. A la ciutat portuària de Sebastopol, que també aspira a separar-se de Ucraïna, el cens inclou a més de 300.000 persones, la gran majoria russos ètnics.

Els col·legis han obert les portes a les 08.00 del matí, hora local (06.00 GMT) i tancaran a les 20.00 (18.00 GMT), moment en que s'iniciarà el recompte però el resultat no es farà públic fins demà de forma oficial.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia