Política

Bauzá avisa Mas que cal governar per “sortir de la crisi, no d'Espanya”

El president de les Balears considera que el procés només pot acabar amb Catalunya a Espanya perquè “no hi ha pla B”

El president de les Balears, José Ramón Bauzá, ha advertit aquest dilluns al president de la Generalitat, Artur Mas, que cal governar per “sortir de la crisi, no per sortir d'Espanya”, i ha defensat la resposta de Mariano Rajoy.

S'ha pronunciat així durant un esmorzar informatiu organitzat per Europa Press, al qual han assistit les ministres de Foment i d'Ocupació, Ana Pastor i Fátima Báñez; el president de la Comunitat de Madrid, Ignacio González; la del PP de Madrid, Esperanza Aguirre, i la delegada del Govern a Madrid, Cristina Cifuentes, entre d'altres.

“El Govern no està donant una resposta de perfil baix.

Ha anunciat clarament que aquest tema no és negociable i que no es parlarà de res que no sigui el compliment de la llei i de la Constitució.

Es pot dir més alt, però no més clar”, ha dit després que Mas no descarti una declaració unilateral d'independència.

“Es va equivocar de sortida”

Bauzá ha assenyalat que Mas es va equivocar de sortida perquè “el van escollir per sortir de la crisi” i, tot i això, ha escollit sortir d'Espanya, i el president balear ha defensat que cal prendre decisions seguint la llei perquè no es pot parlar de res fora d'aquesta.

Ha censurat que el president català pretengui una “fugida cap a endavant” quan el que cal fa és mirar la realitat i governar per superar la conjuntura econòmica.

“És molt més fàcil demanar i sortir, que posar-se a treballar per seguir sortint”, ha afegit.

Preguntat per com creu que pot acabar aquesta situació, ha apel·lat a la unitat: “Només pot acabar d'una manera: amb la mateixa unitat que tenim i amb la pertinença de Catalunya a Espanya, perquè Catalunya és Espanya i Espanya és Catalunya.

No hi pot haver més alternativa a aquesta, no hi ha pla B”.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia