Política

política municipal

L'Ajuntament de Lloret obre la porta a recuperar la gestió de les multes

Es faran estudis per determinar si es pren el servei al Consell Comarcal

El Millor força un ple extraordinari per la retirada de funcions a Josep Valls

El ple de Lloret de Mar va aprovar ahir encarregar informes tècnics per a la recuperació de la gestió de les multes. Aquest servei es va cedir el juny del 2012 al Consell Comarcal de la Selva, que al seu torn el va passar a l'empresa GRS ARC Local, implicada en el cas Manga, de presumpta corrupció.

El Millor i el PP van presentar una moció per a la recuperació immediata d'aquest servei. Però el PSC i ERC van presentar una esmena, a la qual es va afegir CiU, per recuperar la gestió després d'encarregar informes tècnics –d'intervenció i policials– per estudiar-ne la idoneïtat. El text aprovat preveu que el que aconsellin els informes s'elevi al ple. “El retorn d'aquesta delegació feta de manera improvisada posaria en perill la garantia d'oferiment d'aquest servei”, va explicar Jordi Orobitg (ERC), tinent d'alcalde de Turisme i vicepresident del Consell Comarcal.

Marc Fuertes, portaveu del Millor, va reclamar la recuperació de la gestió d'un servei que “ens suposava 120.000 euros i que ara costa prop de 240.000 euros a tots els ciutadans”. Aquestes xifres van ser desmentides per Jordi Martínez (CiU), tinent d'alcalde de Seguretat Ciutadana, que va assegurar que la delegació del servei representava un estalvi de més de 18.000 euros anuals.

Enric Martínez (PP) va admetre “l'error” d'haver votat a favor de cedir la gestió del servei al Consell el 2012. “El problema ha estat la xoriçada que ha vingut després”, va dir.

Ple extraordinari

Fuertes va explicar que el juny del 2012, quan va passar pel ple, ja ho havia vist “precipitat”, però que un cop es va coneixent el contingut del sumari del cas Manga ho entén: “Era tan beneficiós que ens hem assabentat que aquesta empresa feia presumptes favors a dirigents polítics; fent referència a familiars del senyor Valls, que era regidor i conseller d'Hisenda”. Com que no se li va permetre presentar una moció per demanar la dimissió de Valls o almenys la seva retirada de la junta de govern, Fuertes va anunciar ahir que forçava la convocatòria d'un ple extraordinari on sí que s'haurà de debatre (Valls no està imputat pel cas Manga). “Es van col·locar els fills del senyor Valls; potser és presumpte, però no pot ser que hi hagi una persona que segueixi votant i tocant diners amb les presumptes imputacions que té”, va dir.

LES FRASES

Era tan beneficiós que ens hem assabentat que aquesta empresa feia presumptes favors a dirigents polítics
Marc Fuertes
Portaveu del Millor
Em sap greu que aprofitin el populisme [dirigit a Marc Fuertes]
Romà Codina
Alcalde de Lloret de Mar

El govern queda sol amb una moció de l'ANC

El ple de Lloret de Mar va rebutjar ahir una moció de l'Assemblea Nacional Catalana (ANC) de suport a la campanya Signa un vot per la independència, que es farà el cap de setmana que ve. Malgrat que es va fer per votació nominal, cap regidor no va trencar la disciplina de partit i la moció només va rebre el suport de l'equip de govern: CiU i ERC, que sumen vuit regidors. El Millor, el PP i el regidor no adscrit –un total de nou– hi van votar en contra. I el PSC i ICV-EUiA (quatre) es van abstenir. “El més democràtic és que la gent pugui expressar el que pensa en una urna”, va dir l'alcalde, Romà Codina. Marc Fuertes, portaveu del Millor, va ser xiulat pel públic quan va assegurar que no podia donar suport “a una cosa il·legal”, amb referència a la declaració unilateral.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia